“Бизнесменът от Лондон” показа “проект” за “бижуто” Герена

June 24, 2021

Господин кандидатът за нов собственик на сините избухна в медииното пространство с колоритен вариант на стадион “Герена”. Заедно с това моментално парите, които ще отпусне въпросната “американска институция” станаха над 240 милиона. Не могат да се разберат тези хора колко пари ще извадят. Варирането от 100 до 350 миллиона е доста голямо… Все пак не става въпрос за между 100 и 350 лева…

Стадионът, който се предполага, че ще построи “богаташа” на сините хваща окото. Дали защото е почти точно копие на “Парк де Пренс” или нещо друдо незнам? Или дали защото са взети интересни идеи за стадион, МОЛ и всичко останало от някъде другаде? Стадионът е почти точно копие на “Парк де Пренс”, въпросният мол и всичко около него много прилича на нещо от екзотичните дестинации из тропиците. Палмите са интересно решение, но незнам доколко са подходящи за нашите ширини. Залесяването на Подуяне с палми впечатлява, но не е ли по-добре дърветата около “Герена” да са кестени например, които са доста разпространени из София. Може дори да се засадят и сливи или череши. Така на “Герена” освен баничарница ще могат да изградят и един “казан за ракия”. Ще продават банички и ще варят ракия, които да продават и да се финансират допълнително… Водното пространство отстрани също е интересно “хрумване”. Да не би да е леко намигване към “Софийска вода” и план “Б”?

Интересното е, че представеното клипче-“проект” въобще не прилича на мястото, на което трябва да бъде стадионът. Улицата не прилича нито на “Тодорини кукли”, нито на “Владимир Вазов”, нито на “Васил Кънчев” и продължението му, а тези стъклени сгради около “комплекса”… Как точно панелките ще станат стъклени? Може би заради това парите, които ще даде “бизнесмена, богаташ” се вдигнаха отново? Любопитно е и дали само в Подуяне ще бъде променена организацията на движението и тя ще стане като в Лондон или в цяла София?

Колко реален е проектът на “богаташа от Лондон” и кокло реални са обещанията и намеренията му да направи сините богаташки клуб всеки може да прецени сам за себе си… В крайна сметка скоро ще се разбере.

Междувременно клипчето с “бижуто в Подуяне” има всички шансове да стане както е модерно да се казва напоследък вайаръл…

автор:

Симеон Димитров