Бербатов се кандидатира за шеф на БФС и каза какви са плановете му

April 27, 2021

Днес Бербатов официално обяви, че се включва в борбата за президент на БФС. За разлика от тези, които изявиха такива претенции преди него Бербатов все пак предложи стъпки за промяната на родния футбол. Другите, които преди него изявиха някакво желание да управляват футбола у нас до този момент се концентрират повече да се карат със сегашните в БФС и да ги обвиняват за всичко… Един вид… Тези сега не правят нещата както трябва. Аз нямам представа какво да правя, но знам, че тези сега не го правят добре… Никакви планове и идеи какво трябва да се случи след като станат шефове на футболният ни съюз.

За разлика от тях днес Бербатов каза какви са му плановете като шеф на БФС. Според него едни от основните приоритети са развитието на ДЮШ, борбата с уредените и нерегламентирани залагания с българския футбол, расизмът. Другото, с което ме спечели е идеята му ПФЛ да администрира първенството, а аматьорският футбол и долните дивизии да останат при футболния съюз. Така реално се случва в големите и печеливши първенства и е крайно време да дойде и при нас. Митко Бербатов има идеи и за телевизионните права, които сигурно също е взел от големите първенства и по-точно от Висшата лига.

Определено Бербатов, Марто и Стенли имат някаква идея какво да се направи, за да тръгне родния футбол нагоре. Друг е въпроса доколко тези от БФС ще се съгласят с по-периферната си роля, ще се съгласят на тези промени и ще допуснат Берба да ги прави.

Предстои всичко това да се види. На този етап е факт, че единствен Бербатов каза какво точно смята да прави ако стане шеф на футболния съюз. Другите на този етап се задоволяват с хулене по сегашните шефове на централата. Никои не знае дали тези хора имат идея да променят футбола към по-добре или просто малко да са шефове на БФС…

Реално всичко предстои. Дали ще има промяна или подмяна ще разберем скоро…

Дано да е промяна.

автор:

Симеон Димитров