Без 40-годишното приятелство сините щяха да са при аматьорите

March 10, 2023

Вчера Наско Сираков даде обширна пресконференция. Собственикът каза, че НАП са останали на опашката, защото трябвало да плащат на други хора и институции. Собственикът каза “ако не бяхме се разплатили с останалите хора и институции, нямаше да имаме лиценз и Левски нямаше да го има.” По този начин Сираков обясни на всички, че без 40-годишното приятелство сините нямаше да съществуват…

От това, което каза собственикът стана ясно, че на някои места правилата се спазват, а на други могат леко да се заобиколят. Заради това от “Герена” са предпочели да се разплатят с тези, които могат да се оплачат на УЕФА, защото ако не го бяха направили футболната централа щеше да санкционира сините, а тогава “помощ от приятел” нямаше да помогне. Сините са оставили НАП на сухо, защото са били наясно, че това няма да повлияе на родната футболна централа и с жокера “помощ от приятел” тя ще намери начин да им издаде лиценз… Поне така звучат думите му.

Голмайстор №1 в историята на клуба обеща сините да започнат да плащат и на НАП. По този начин се надява, че и този път няма да има проблем с професионалния лиценз… Дори е сигурен, че отново ще се измисли начин и развръзката ще е добра. Процедурата трябва да бъде завършена до края на месеца.

Общо взето от всичко което чухме по въпроса излиза, че сините играят професионален футбол единствено заради тези, които “не си искат парите” и заради едно 40 годишно приятелство.

автор:

Симеон Димитров