Без зелени и сини в контролата на националите

February 25, 2020

ТОЗИ МАЧ МАЙ МНОГО-МНОГО НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА

На 26.2.20 българския национален отбор ще изиграе контролна среща с отбора на Беларус. Контролата е неофициална, но уж е направена с идеята тренера да избистри състава и да подготви отбора за важните баражи след има-няма месец. Това хубаво, защото националния ни отбор по футбол има шанс да се класира за голям футболен форум  от почти две десетилетия насам.

  Разширения състав включва 23-ма състезатели, 21 от които са представители на родните „А“ и „Б“ тото лиги. БФС благодари на клубовете, които пуснаха играчите си, въпреки неофициалния характер на срещата. До тук всичко добре, обаче като гледам повиканите изникват въпроси.

 Това наистина ли е генерална репетиция за баражите?

За един приятел приятел питам.

Не за друго, ама в повиканите не виждам нито един футболист от проекта на господин Домусчиев. Не, че Марселиньов и Вандерсонов имат място в отбора и ще ни липсват, ама…  Съмнявам се, че срещу Унгария няма да се появят поне трима от проекта.

 Другото любопитно нещо е, че от Герена пускат за мача на националите футболист, който е резерва и наказан за следващия мач…

  В обръщението на БФС се чуха думи като „всеобща подкрепа към националния отбор“, „важен бараж“, „България над всичко“ и подобни силни клишета… И до тук добре, но пак изниква някакво въпросче.

 За зелените и сини  представители на родната тото лига България нищо ли не означава?

 Другите балъци да си пускат футболистите за „смешния“ мач на националите. Любимците на властта и проекта от Разград, обаче са голямото „добро утро“. За тях някакви такива мачове са маловажни. Техните играчи са „големите звезди“ и не могат да се морят в  подобни контроли.

  Това в общи линии показва с какво тези два отбора допринасят за футбола у нас… Нищо!

 И тук някъде е мястото да кажем искаме ли футболисти от тези, които не ги интересува България? Аз лично не искам. „ Българчетата“  от проекта и „звездите“ на сините няма да липсват на националите. Вярно, че играчите на отбора от Подуяне са специалисти в баражите, но този път не мисля, че ще липсват. Ще липсва Десподов, ама те….

 Много ще ми е любопитно дали на 26 март ще има футболисти на тези два отбора?

  Мога да се обзаложа, че отговара ще бъде положителен.

Автор:

Симеон Димитров