Безобразно слаб ЦСКА! Феновете този път …

March 1, 2020

  Царско село хвърли бомбата на 23-тия кръг в родната тото лига като победи ЦСКА.  Това определено е исторически успех за „царете“. И колкото и да ми е неприятно стигнаха до него, след като надиграха ЦСКА категорично. Армейците бяха безобразно слаби и през повечето време от мача нямаха точна идея какво и как да направят, за да спечелят.

 Общо взето това е. Безобразно представяне без никаква идея. Слаб мач за ЦСКА, който трябва да  направи всичко за да не се повтори такъв мач отново.

 На мен лично ми направи впечатление друго нещо. Червените фенове доказаха не един път, че са най-великата публика в България и света. На стадиона в Бистрица обаче според мен малко се изложиха.  Грухтене, маймунски звуци, замеряне на щаба на ЦСКА…

 След завръщането си в „А“ група реално ЦСКА беше единствената алтернатива на проекта. Единствения отбор, който поставяше под напрежение отборчето на гела. Тогава всички бяха доволни и подкрепяха ЦСКА. Тази година всичко за червените е трудно. Тръгнаха трудно в тото лигата, не побеждават толкова често, колкото им се иска на феновете и всичко се завъртя на 180 градуса. Нали публиката трябва да е зад отбора? Особенно когато е най-трудно. А сега какво се случва?

 Маймунски звуци, снежни топки, бутилки… Това малко, дори много, ми напомня за поведението на феновете на един отбор от Подуяне. Само събличането остана. Лесно е да си на стадиона, когато любимият ти отбор побеждава, но за съжаление има и такива мачове. Има такива сезони…

 В опит да направя някакво сравнение ще дам един пример с отбора на Ливърпул. Те не са ставали шампиони от 30 години. Подобно на ЦСКА предишните две-три години изпускат титлата накрая по нелеп начин. Нито веднъж не видях подобно поведение на техните фенове спрямо техния отбор…Два часа след мача на ЦСКА,  Ливърпул бе премазан в Англия с 3-0 от последния във вишата лига. И тогава  не ми се вярва да е имало такава драма.

  Да! ЦСКА бяха по-слаби в мача с Царско село. Нищо в играта им не се получаваше. Царско село бяха по-добрия отбор във всяка една точка на терена и победиха.

 Честно казано незнам за кое повече ме е яд…. Заради загубата или заради това, че незнех как да обясня на малкия си син „защо хвърляме неща върху нашите футболисти“ ?

 Автор:

Симеон Димитров