БАТЕ с “корона” ?

БАТЕ с “корона” ? post thumbnail image

През последните 24 часа серозно се заговори за заразени от корона вирус футболисти на БАТЕ Борисов. Две от звездите на беларуския отбор дори не са играли в последния кръг от местното първенство.

Ако се окаже, че в отбора от Беларус има ковид една от вероятностите е служебна загуба за БАТЕ в Европа както вече се случи с някои отбори. Това според мен е тъпо, защото предпочитам ЦСКА да продължи след като победи на терена.

От друга страна всички в ЦСКА трябва да подходят изключително сериозно към тази информация. Важно е всички от беларуския отбор да докажат на 100%, че идват здрави, а хората от ЦСКА трябва да се погрижат и да потърсят гаранции. Не за друго, ами заради тях самите. Един евентуален мач срещу заразени батета може да направи така, че шампионските амбиций на ЦСКА тази година да приключат след този мач.

Националния отбор върна на ЦСКА двама футболисти, които не може да използва, защото са заразени. Какво ще стане ако беларусите заразят останалата част от футболистите на червените? Дори само участниците в мача? Карантина, лечение, два поредни отрицателни теста… Минимум месец или служебни загуби или игра с юноши… Малките армейци са добри, но при евентуален такъв сценарий с оглед програмата на ЦСКА след месец червените ще са поне на 10 точки от върха… Това от своя страна означава ново второ място.

Поради тази причина всички, които управляват ЦСКА трябва да изискат 100 процентови гаранции, че в отбора на БАТЕ няма заразени. Дори за по-сигурно да им се направят тестове и в България.

ЦСКА в момента има отбор, който е достатъчно добър да направи пробив в Европа и да стане шампион. Ще е глупаво да се прецака по толкова глупав начин.

Дано мачът да се играе и ЦСКА да покаже на терена, че заслужава да продължи напред в Европа, но пък ако има нещо… ЦСКА е над всичко и всички…

автор:

Симеон Димитров

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Post

Защо БФС не придвижва решението на ФИФА за приемствеността на ЦСКА към УЕФА ?Защо БФС не придвижва решението на ФИФА за приемствеността на ЦСКА към УЕФА ?

Мина доста време откакто ФИФА реши, че ПФК ЦСКА-София, трябва да се счита за спортен правоприемник на ПФК ЦСКА София. Това, което тези в БФС трабваше да направят много отдавна

Авиаторите май се страхуват от ЦСКААвиаторите май се страхуват от ЦСКА

Тези от служебния участник в тото лигата нещо напоследък май са се притиснили доста. Първо човекът с парите наред с всички нелепи глупости, които изговори напоследък заприказва за обединение между