А Кучев мълчи…

September 3, 2019

Кучев мълчи като комунист на разпит.

Освен съдии има и съдийски наблюдател и главен делегат на мача. Има Дисциплинарна комисия и комисия по “Етика и феърплей”. Обаче и те мълчат като партизанин на разпит. Явно никой от тези матросовци не е сметнал за необходимо да отбележи тази меко казано неприятна ситуация. И те като Матросов защитават своите. Но пък са чути и отбелязани две-три псувни на Любко, и части от интервюто му, заради което той ще пропусне следващия мач.Любко бил псувал и бил влизал на терена. Е, не е хубаво да се псува, а треньора на даден отбор не трябва да влиза на терена… Ама , Любко като е влизал на терена не е настъпвал някой по главата…нали??

Живко Миланов е капитан на отбора от Подуене. Пример за съотборници и фенове. Миланов, зетя, бутна Жанио Бикел на земята и после с добре премерени няколко крачки стъпи върху лицето и глезена на омразния играч, който успя да спре всеки негов опит за атака. Ами така е по леФскарски. Като не можеш да го надиграеш го контузваш. А, съдийте… Ни дума, ни вопъл, ни стон.

Независимо дали има жалба от ЦСКА има запис, има снимки, трябва да има и морал, и чест. Нещо, което нито един от динамовци няма. А,явно и никой от комисиите във футболния съюз. Преди време Бодуров беше наказан, защото наплю Вашчук от сините от Геренена. Каранга също бе наказан заради това, че след края на мач с отбора любим на всички власти развя надуваем член.Но да носиш надуваем член по-лошо ли е от това да се разходиш по главата на съперников футболист?Тогава феновете на отбора от Герена написаха толкова жалби, че чак страх да те хване.Феърплей, това-онова и тем подобни глупости…И какво се случи? Накрая останаха доволни. Капитана на омразния враг беше наказан.Този, който им вкарваше ей така – на майтап – също. Всички са доволни.Правдата тържествува.

От зетя-капитан на ЛеФски помним и други изцепки и въпросът не е дали ще изгори за една или две срещи. Става дума за това, че капитанчето дори не сметна за необходимо да се извини. Ама и какво да каже?

Пазим своите.

Явно това е мотото на съюза.

Пазим зетя, защото – така… Той по принцип е добър футболист, ама никой не може да го види. Ако се сдобиете с достатъчно винарки около вас или ако искате шефа ви да е доволен и вие ще видите, че капитанчето на подуенци е “страхотен” . Ако не – не можете да погледнете трезво на българския футбол.

автор:

Симеон Димитров