“А” група… тото или само така ни се струва

May 14, 2022

Разделянето на първенството на първа шестица и втора седмица отдавна е ясно, че не е най-добрия вариант за “А” групата. Общо взето се получава така, че в един момент едни отбори доиграват първенството и резултатите им много намирисват на тото… Михайлов и шефовете на родния футбол казаха, че няма такова нещо, но феновете на българското първенство остават с такова усещане.

Изведнъж едни отбори, които реално играят за здраве в първенството, защото нито могат да отидат на горе, нито да слязат надолу взеха да правят меко казано странни резултати. Спортните писачи отразяват тези двубои, като много интригуващи и интересни защото просто ако си позволят да ги коментират по друг начин може да последват съдбата на един техен колега, който след необмислен коментар се наложи да се премести в Канал1… Проблемът е, че спортните фенове не са толкова глупави, колкото си мислят някои и виждат за какво става въпрос. Усещането за тото и това-онова са все по-силни и колкото и шестици да си пише Михайлов или колкото и да опитват да втълпяват писачите, че родното първенсво е много интересно и напечено някак все по-малко хора вярват.

И предишните години е имало странни резултати, но пък тази след атаката на Бербатов май всичко е като за последно. Явно не е ясно какво, как и кога ще се случи и се използва момента… Както казват старите хора.

Пак да напомня, че Михайлов и тези, от които зависи казаха, че няма такива неща в родния футбол, но усещането е друго. Особенно когато един отбор в поредни мачове прави едни добри тото мачове и резултати 3-5, 3-6, 4-4,5-1 и  и такива интересни, които по случайност се случват все на едни и същи… Ритащи за здраве в долната седмица и някак все по еди и същ сценарии… Един друг отбор прави така наречените  обръщалки… Първото полувреме е за водещия се за по-слаб отбор, а второто “след невероятен обрат” е за уж по-силния.

Ако вземем да се доверим на родното БФС явно “А” групата е доста интригуваща и направо е наслада за неутралните фенове. От друга страна усещането за нещо гнило е много голямо и отлива на фенове от стадионите, особенно след разделянето на шестици и седмици е показателно.

От футболния съюз реакция за подобни мачове няма. Явно родното първенство е пълно с интригуващи мачове, а критиките са неоснователни. Това, че логото на компания за залагане е на гърдите на повечето отбори в родния елит и същата компания е спонсор на първенството явно няма нищо общо с усещането у феновете.

Футболният съюз си пише шестици за корупция, феърплей и всякакви такива нефутболни неща. Тези които проверяваха казаха, че всичко в родното първенство е супер чисто. Въпросът тогава е защо феновете имат друго усещане за нещата? … Феновете трябва да спрат да са толкова мнителни и да повярват на всички, които толкова ги убеждават, че родното първенство е оспорвани, интригуващо и интересно.

Нека спрем да се съмняваме, да повярваме на Михайлов, БФС и всички, които казаха, че няма нищо съмнително, да си сипем поне по три питиета и да наблюдаваме интригуващите срещи с много голове… Няма нищо не феърплей в родния футбол. Това го потвърдиха много инстанций и самия шеф на БФС. Всички тези отбори играят за да радват футболните фенове с много голове… Радост за феновете…

автор:

Симеон Димитров