“А” група… тото или само така ни се струва

“А” група… тото или само така ни се струва post thumbnail image

Разделянето на първенството на първа шестица и втора седмица отдавна е ясно, че не е най-добрия вариант за “А” групата. Общо взето се получава така, че в един момент едни отбори доиграват първенството и резултатите им много намирисват на тото… Михайлов и шефовете на родния футбол казаха, че няма такова нещо, но феновете на българското първенство остават с такова усещане.

Изведнъж едни отбори, които реално играят за здраве в първенството, защото нито могат да отидат на горе, нито да слязат надолу взеха да правят меко казано странни резултати. Спортните писачи отразяват тези двубои, като много интригуващи и интересни защото просто ако си позволят да ги коментират по друг начин може да последват съдбата на един техен колега, който след необмислен коментар се наложи да се премести в Канал1… Проблемът е, че спортните фенове не са толкова глупави, колкото си мислят някои и виждат за какво става въпрос. Усещането за тото и това-онова са все по-силни и колкото и шестици да си пише Михайлов или колкото и да опитват да втълпяват писачите, че родното първенсво е много интересно и напечено някак все по-малко хора вярват.

И предишните години е имало странни резултати, но пък тази след атаката на Бербатов май всичко е като за последно. Явно не е ясно какво, как и кога ще се случи и се използва момента… Както казват старите хора.

Пак да напомня, че Михайлов и тези, от които зависи казаха, че няма такива неща в родния футбол, но усещането е друго. Особенно когато един отбор в поредни мачове прави едни добри тото мачове и резултати 3-5, 3-6, 4-4,5-1 и  и такива интересни, които по случайност се случват все на едни и същи… Ритащи за здраве в долната седмица и някак все по еди и същ сценарии… Един друг отбор прави така наречените  обръщалки… Първото полувреме е за водещия се за по-слаб отбор, а второто “след невероятен обрат” е за уж по-силния.

Ако вземем да се доверим на родното БФС явно “А” групата е доста интригуваща и направо е наслада за неутралните фенове. От друга страна усещането за нещо гнило е много голямо и отлива на фенове от стадионите, особенно след разделянето на шестици и седмици е показателно.

От футболния съюз реакция за подобни мачове няма. Явно родното първенство е пълно с интригуващи мачове, а критиките са неоснователни. Това, че логото на компания за залагане е на гърдите на повечето отбори в родния елит и същата компания е спонсор на първенството явно няма нищо общо с усещането у феновете.

Футболният съюз си пише шестици за корупция, феърплей и всякакви такива нефутболни неща. Тези които проверяваха казаха, че всичко в родното първенство е супер чисто. Въпросът тогава е защо феновете имат друго усещане за нещата? … Феновете трябва да спрат да са толкова мнителни и да повярват на всички, които толкова ги убеждават, че родното първенство е оспорвани, интригуващо и интересно.

Нека спрем да се съмняваме, да повярваме на Михайлов, БФС и всички, които казаха, че няма нищо съмнително, да си сипем поне по три питиета и да наблюдаваме интригуващите срещи с много голове… Няма нищо не феърплей в родния футбол. Това го потвърдиха много инстанций и самия шеф на БФС. Всички тези отбори играят за да радват футболните фенове с много голове… Радост за феновете…

автор:

Симеон Димитров

 

 

Related Post

В преспите на “Овча купел” ЦСКА победи белите, а изказванията на шефът им са смешниВ преспите на “Овча купел” ЦСКА победи белите, а изказванията на шефът им са смешни

В преспите на Овча купел ЦСКА победи Славия. За мачът няма какво толкова толкова да се каже. Домакините направиха всичко по силите си да изравнят силите на терена, но явно

Три дни до старта на тото лигата. ЦСКА гостува на СлавияТри дни до старта на тото лигата. ЦСКА гостува на Славия

Тото лигата се подновява след три дни. ЦСКА гостува на Славия. Важно е армейците да вземат този мач, за да държат под напрежение “националната кауза”. Ако нямаше контузени и наказани