“А” група има нов лидер

October 19, 2022

ЦСКА победи Ботев ПД и се изкачи на първо място във временното класиране на “А” група. Червените направиха пореден добър мач и заслужено спечелиха в Пловдив. Победата за ЦСКА донесе Назон след точно изпълнена дузпа.

Срещата премина с много битка, тактическо надлъгване и малко чисти положения. Все пак Саша Илич успя да излъже Желко Копич и ЦСКА спечели. Двата отбора имха малко положения, но разликата е, че армейците се възползваха от техните и спечелиха.

Илич определено спечели битката с Копич на треньорската скамейка, а играчите взеха победа на терена. “Обективните” футболни анализатори може и да кажат, че ЦСКА са се измъкнали в Пловдив и са спечелили “без да убедят”, но това реално няма никакво значение. Няма значение какво ще кажат анализаторите, защото като става дума за армейците в повечето случаи не са обективни… ЦСКА победи и е лидер във временното класиране. Илич постепенно напипва верния състав, а ЦСКА с всеки изминал мач е все по-добър.

Днес ЦСКА спечели важна победа като гост срещу един от силните отбори в “А” група. Илич победи Копич. Армейците започнаха мача в една тактическа постройка, поведоха в резултата, а когато се наложи да “затворят” мача я промениха. Треньорът на пловдивчани и самия отбор нямаха отговор на това, което червените им предложиха и след гола за ЦСКА така и не успяха да създадат нито едно положение пред Бусато… Дори и някакво разбъркване, след което евентуално да се получи някаква опасност. Да, нямаше куп положения пред вратата на Ботев ПД, но ЦСКА изигра мача много мъдро и в крайна сметка го спечели абсолютно заслужено.

Като се има предвид серията от няколкото тежки гостувания, в които ЦСКА влиза товава е важен успех. Едно е да влезеш в серия от тежки мачове с победа и като лидер в класирането, а съвсем друго с загуба или равен и много критики.

автор:

Симеон Димитров