“Асене, върни…”

December 14, 2019

На последното за годината заседание на Изпълкома на БФС се случиха странни неща. Или по-точно, не толкова странни, колкото комични.

След като “бащицата” пожела ВАР всички от изпълкома се съгласиха с него. Направиха се промени в съдийската комисия. В новия състав е включена и позицията “Ръководител на проекта ВАР”. Този ръководител ще има за задача да представи различните варианти за вкарването на нововъведението в употреба. Естествено проекта си има и отговорници по въвеждането му в родната ни “Тото Група”.

Единия отговорник близо десетина години движи един проект и е наясно с нещата. Другия е малко по – странен случай. Президентът на Белите от София се забърка в абсурден казус. Преди няколко дни босът на Славия се обяви категорично против ВАР. Днес стана ясно, че в крайна сметка вече е проектант и с още двама такива ще отговаря за въвеждането му в “А” група. За няколко дни абсолютно различни позиции. Защо ли? Никой освен него не знае, но е странно.

Като гледам отговорниците на проекта дали няма да се получи някаква нашенска версия на ВАР? Нещо от рода “Асене, върни…”. Аз нямам идея, но е странно собственика на най-подкрепяния отбор от съдиите и другия шеф, който “до вчера” не искаше ВАР да са отговорници за системата. Дано да не съм прав, но в крайна сметка май ВАР в родната група ще е “Асен” със камера и ще има “не се вижда добре”, “може би”, “съдията е близо, щом е решил така, значи е видял” и т.н. Проектантите ще са доволни и ще се хвалят с това, че са въвели ВАР. А феновете ще получат още от същото като до сега, обаче по малко по-модерен начин.

Да ни е честито… Асене, приготвяй камерата и се стягай !

автор:

Симеон Димитров