Армейците набиха батетата

September 18, 2020

ЦСКА победи БАТЕ Борисов и продължава напред в Европа. Армейците спазиха традицията да не губят на 17-ти септември и от беларуски отбори.

Цял ден гледам и слушам, че БАТЕ били кошмар, прокоба и какво ли още не за българските отбори. Да си имаме уважението! Батетата са кошмар за един отбор от крайния квартал на София, който опита по служебен начин да влезе в групите на Шампионска лига и за Мъри.. Не и за армейците.

ЦСКА изигра добър мач и победи напълно заслужено. Целия отбор игра добре и със самочувствие. От това, което видях всички в червени екипи бяха убедени, че ще победят БАТЕ ако си играят играта. Така и стана. Целият отбор игра добре. Бусато, Соу, Мазику и Тиаго си бяха на обичайното ниво, а Стамен Белчев водеше мача гросмайсторски.

Бусато си връща познатата форма и се превръща в непреодолима стена за противниковите футболисти. Соу пък… Каквото и да се говори и пише аз съм на мнение, че той е добър нападател. И освен да вкарва голове може и да създава голови положения. Соу е най-резултатният футболист на армейците в момента и чужденецът с най-много голове за ЦСКА.

В мачът срещу беларусите добро впечатление направи Гълъбов. Това според мен беше най-добрият му мач за ЦСКА. Винаги беше там, където трябва. Направи и няколко важни намеси, които предотвратиха опасности. Много добре се представи и Йомов. Предишните мачове на армейците той даде заявка за важна фигура в отбора и титуляр. Сега затвърди тази заявка.

ЦСКА напълно си заслужи победата и трябва да се поздрави. Видя се, че БАТЕ не са слаб отбор. Те също имаха шанс, но не им се получи… Просто ЦСКА бяха по-силни. Опитите на някои да омаловажат победата е смешен. БАТЕ били играли без двама основни футболисти… Стига глупости. В този ред на мисли и червените стартираха без двама основни футболисти. Турицов и Тиаго… Напъните на тези, на които им е кофти, че ЦСКА биха да омаловажат успеха им е глупав и жалък.

В следващия кръг на Лига Европа момчетата на Белчев ще се изправят срещу Б36 Торсхаван от Фарьорските острови. При победа над тях следва мач като гост срещу Базел или Анортозис.

Успех Армейци!

автор:

Симеон Димитров