Антов в американската МЛС? Стига глупости

July 10, 2021

Антов вече разкри, че желанието му е да продължи футболната си кариера извън България. По принцип не е лошо да желаеш да се развиваш, но пък от друга страна трансфер на всяка цена не би трябвало да е опция пред младия бранител на ЦСКА. Вариант за трансфер в Италия е добър, дори и в средняшки отбор, но той явно пропадна. В средняшки отбор си заслужава да отиде и в Англия, Германия или Испания, но пък от там няма оферти. Другото си е просто трансфер на всяка цена, с който освен да си подобри банковата сметка няма да постигне нищо повече.

С какво борещ се да не изпадне или средняшки отбор от Франция, Полша, Чехия, Белгия или където и да е другаде ще помогне на Антов да се развива футболно? С нищо! Във всички първенства извън топ четири трансфер си заслужава единствено в грандовете на тези страни.

Сега пък се тиражира информация, че Интер искали Вальо Антов. Интер, но от Маями… Това пък ми изглежда като най-голямата простотия… Антов ще си подобри значително банковата сметка и ще се запознае с доста именити ветерани от близкото минало, но нищо повече. Трансфер в щатите със сигурност не е трамплин към някой от добрите европейски отбори. Да, има американци във водещите отбори от Европа, но те са по-скоро изключение…

Ако наистина има опция за трансфер в Интер Маями Антов въобще не трябва да се замисля преди да откаже. След 15 години става, но сега…

Трансферът в никакъв случай не трябва да бъде на всяка цена. На този етап Антов е футболист на ЦСКА. На “Армията” Антов има много по-големи шансове да се развие като футболист от всякакви нискоразредни тимчета или пък пълния с известни ветерани тим от САЩ. Трансфер със сигурност ще има. Въпрос на време е Вальо да заиграе в някое от топ четири първенствата на Европа… Просто не трябва да бърза и да продължава да работи.

Прибързан трансфер може и да не е най-добрата идея… А в американската МЛС… Стига глупости!

Ще се повторя, но трансферът не трябва да бъде на всяка цена.

автор:

Симеон Димитров