Акрапович се чуди кой да играе зад нападателите

December 8, 2020

Според спортните медии Акрапович има дилема с това кой да играе зад нападателите. Тиаго или Санкаре ?

Ясно е, че не съм някакъв капацитет в анализите като Майкъла, Мигача или някой от многото, които редят състави, правят анализи и т.н., но ще дам моята версия за титулярен състав на ЦСКА срещу Рома. Далеч съм от мисълта “това задължително трябва да бъдат 11-те”… Просто моята гледна точка по въпроса… Това са моите 11.

В момента ЦСКА разполага с много качествени и почти равностойни футболисти на всеки пост… Хайде без централните защитници. Там реално в момента има трима и това е. Гълъбов може да е вариант, но не и на този етап.

Ако дилемата пред Акрапович е свързана единствено със Санкаре и Тиаго според мен няма дилема. Санкаре не е лош футболист. С богата визитка и много опит, но според мен човекът е Тиаго. Португалецът всеки път е на ниво и често прави разликата между ЦСКА и другия отбор… Дали с гол изневиделица или перфектен пас за някой друг да вкара… Тиаго го може и го показва всеки път.

Показа го срещу БАТЕ, срещу Базел. Показва го в първенството. Нямам точна статистика, но според мен половината от вкараните голове от ЦСКА в тото лигата или са негови или след негови пасове.

Последният мач срещу Ботевъ Тиаго отново беше един от най-добрите на терена. Отчете се с две асистенции. На практика два от трите гола ги изработи той. Поради тази причина според мен трябва да е титуляр вместо Санкаре.

автор:

Симеон Димитров