Ако няма какво да кажеш по-добре не казвай нищо

March 26, 2023

Директора Гонзо явно обича да дава интервюта и да е в светлината на прожекторите, но проблемът е, че във всяко интервю се излага много. Така беше като опита да се заяде с Бербатов, така беше с различния цвят на кожата, така е и сега след поредната загуба на националния отбор. Гонзо отново изговори куп глупости и се опита да намери винивна за загубата навсякъде, но не и в треньора, неговата работа и футболния съюз. Както казват старите хора “отново се изказа неподготвен”, но пък трябва да му се признае, че е научил няколко по-сложни думички, които използваше с удоволствие.

Директора на Кръстаич ни в клин, ни в ръкав обвини ЦСКА за несгодите на националния отбор. От изказването му някак остана впечатлението, че армейците са виновни за състоянието и несгодите на националния отбор защото не са дали повече играчи на представителния тим. Ако директора успее да се замисли поне малко ще види, че и в момента играчите на ЦСКА и минали през отбора не са малко и определено са качествени. Това, че тренера явно е по-добър на трапеза, на дансинга, с микрофон в ръка пеещ Миле Китич и не ги използва е друг въпрос.

Гонзо обвини армейците, но не спомена другите тимове от “А” група. Не за друго, а защото тимовете, които използват малко чужденци не са много. Не каза нищо за “супер халфа” на отборът от Герена, който реши да се прави на Марадона и организира голова атака, но за другия отбор. Не каза защо Християн Петров, който беше най-добрия в защита беше сменен от Янис Карабельов, който така и не разбра къде точно се намира. Не каза защо най-добре представящият се халф в “А” група въобще не беше повикан в националня. Не иска да каже и какво точно прави на поста, на който е…. То, май и той не е много наясно…

Каквото и да говори директорът, който е научил няколко сложни думички реално погледнато Младен Кръстаич е единствения виновник за загубата на националите от посредствените черногорци. Те определено бяха дошли за хикс, но с любезното съдействие на тренера получиха победа. Кръстаич не нацели правилните 11. Ако беше преписал от спортните сайтове щеше да му се получи далеч по-добре. Те поне съставиха знаително по-добър титулярен състав от неговия. След това в течение на мача успя да обърка всичко, което можеше да се обърка и подари победата на гостите. Директора, обаче не обели и дума за това и може би за да се хареса на шефа реши да обвини ЦСКА. Защо точно армейците никой не разбра. Проблемът за Гонзо е, че някак и този път път не му се получи. За пореден път Гонзо доказа и думите на Боримиров по негов адрес от преди известно време ( за едни 2 стотинки ставаше въпрос)…

До някъде директора е прав в претенциите си защото в годините е доказано, че родните национали с гордост могат да се нарекат лъвове и да побеждават само когато основните играчи са от ЦСКА, но от друга страна трябва и още нещо… Адекватен треньор, който вместо да пие, танцува и пее Миле Китич има идея и от футбол. Ако ще има директор поне да е някой, който е наясно с това защо е там. И не на последно място футболен съюз, който мисли по-малко за банкети и изявите на някои фолк певици.

Всичко това е едно добро пожелание, което на този етап няма как да се случи. Както казва директора “всичко е причина и следствие”. С това БФС толкова. Повече Преслава, повече Миле Китич, повече банкети и купони и по-малко футбол…. Директора поне учи нови и нови по-сложни думи и се развива. Все пак ще е добре ако няма какво да каже да не казва нищо.

автор:

Симеон Димитров