Ако не бяха жалки тези от БФС щяха да са смешни

November 16, 2020

СТК на БФС днес взе, че се събра и реши, че дерби между ЦСКА и сините от крайния квартал ще има. Все пак се оставя някаква вратичка да се отложи, но на този етап дерби ще има.

Това всъщност не е най-интересното. Тези от БФС решиха да отложат мача на проекта с Ботев ПД. Официалната версия е коронавирус. Това решение не учудва никой, но пък кара обикновенния фен да си задава някои въпроси.

До кога Касабов, Лечков и компания ще угаждат на тумора от Разград? Те и човекът с корабите наистина ли мислят, че футболните фенове в България са идиоти… или олигофрени? Какъв точно е истинският мотив за отлагането на мача на делиорманци?

Официалната версия е пандемията. В решението за отлагането на мача се казва, че “На база представени индивидуални PCR – тестове на състезатели и треньори от ПФК “Лудогорец 1945” Рз, Медицинската комисия при БФС констатира, че карантината на състезатели с положителен резултат за Covid-19 на повече от 10 професионални футболисти с трудови договори изтичат на и след 23.11.2020 г. Предвид горното, съгласно решение на ИК на БФС поради неизтекла карантина на над 10 състезатели с професионални договори на ПФК “Лудогорец 1945” Рз, срещата от 13-ти кръг на Първа лига, между отборите на ПФК “Лудогорец 1945” Рз и ПФК “Ботев” Пд насрочена за 21.11/събота/2020 г се отлага.”

Като погледнеш заразените обаче се вижда, че от първия отбор на разградчани има четирима болни… Прави впечатление обаче, че проекта има и трима контузени. Като към тях прибавим и продадения Жоржиньо май проблемите в Разград стават повечко. Въпреки това без да съм много наясно си мисля, че заради контузени или продадени футболисти мач не се отлага… ИК на БФС, член на който е и проектанта от Делиормана е на друго мнение…

Днес СТК просто уважи желанието на един член на изпълкома на БФС. Дали нещата трябва да се случват така? Докато отборът на спонсора влиза служебно в тото лигата, а проектът на шефа прави каквото си иска благодарение на тези от БФС родния футбол ще бъде на дъното…Така стоят нещата.

Предлагам за по-нататък за да не се поставят в подобно жалко положение тези от БФС при изготвянето на програмата срещу името на ФК”кораби за скраб” вместо дата и час да поставя “когато им е удобно”. Така няма да има нужда от такива циркове, каквито гледаме напоследък за да си отложат мача. Ще играят когато им е удобно и всичко ще бъде наред.

… И вместо да дават дата за следващ конгрес, която като наближи да се чудят как да отменят просто да кажат “конрес ще има когато шефът реши”.

автор:

Симеон Димитров