Ако не беше силният съдийски фактор, на кое място щеше да е проекта от Делиормана и кой ще е съдия следващия кръг в Разград?

February 22, 2021

 Днес един спортен ежеднрвник зададе три въпроса. В интерес на истината въпросният ежедневник доста често задава разни въпроси, но никой не отговаря на тях. Въпросите увисват във въздуха и всеки си прави някакъв собствен извод. Явяват се един вид като риторично питане.

 Днес обаче ще опитам да дам отговор на зададените въпроси. Поне на два от тях.Първият, който е свързан със сините няма какво толкова да се коментира. „Отборът на народа“  не е на дъното единствено заради приятелски настроени отбори като Монтана, 48 и някои други… А ще започнат да бележат повече и да побеждават когато  „скритите деветки“ от БФС и съдииската комисия започнат да играят редовно.  

 Ако не бе силният съдийски фактор, на кое място щеше да е „хегемонът“ от делиормана? Вторият въпрос на спортния ежедневник е доста смел… Дано този, който го е задал да не последва съдбата на едни коментатори от телевизията…

 С леко връщане 17 кръга назад лесно може да се направи сметка и да се даде отговор на този въпрос… Ами, да започваме броенето…

  Не трябва да се чака много. Още във втория кръг срещу Славия на проекта от Разград са му подарени две точки. В третия кръг срещу Черно море след леки съдийски побутвания проекта отново получава съдийски бонус, който отново  е две точки. В шестия кръг срещу ЦСКА всички помнят как съдиите направиха всичко възможно да добутат „хегемона“ до равния. Обратни обсъждания, не свирени фалове, не дадени дузпи и разни такива  „дребни“ пропуски, които всеки път бяха в една посока и подариха точка на делиорманци….

 В седмия кръг… Съдията „неволно“  прави няколко грешки в мачът на проекта срещу Берое, които по някаква „случайност“ всеки път са в полза на отбора на агата.  Благодарение на тях делиорманци печелят две точки… В деветия кръг съдиите свирят дузпа след дузпа за разградчани, спират голови атаки на Царско село и в крайна сметка резултатът с много усилия от страна на съдията е равен. Нов бонус от още една точка.

 Колкото и странно да звучи следващия бонус даден от съдиите на разградчани е срещу закъсалите вековници от Подуяне. За всеобщо учудване в 11-ти кръг сините играят като равни с проекта и имат своите шансове, но реферите правят някоя друга „непредизвикана“ грешка и на „хегемона“ са подарени нови две точки.

  В 13-ти кръг на разградчани отново са подарени две точки срещу Ботев Пловдив, а в следващия 14-ти кръг и срещу Ботев Враца са им подарени две точки. В 15-ти кръг, отново срещу Славия са им подарени две точки след „случайни“ грешки на съдията, които за пореден път са в полза на туморът на българския футбол. Интересното е, че чичо Венци, който винаги има мнение  не обели и дума за съдиите нито във втория кръг, нито в петнайстия. Всички помним това с „кастрирания съдия“ и разни други от преди кръг. Помним и как чичо Венци обвини ЦСКА, че едва ли не си поръчва сидии. Мотивът му беше, че въпросният съдия на ЦСКА и Славия бил свирил два мача на ЦСКА…

 Не помним подобна реакция на чичо Венци след сечта на  Драгомир Драганов в двата мача на белите с проекта. Защо ли? Или шефът на белите не смее да каже нещо срешу шефа на проекта или по един или друг начин е доволен от мачовете на неговия отбор с този на агата? Кой знае?

 Но както и да е. Сега темата е друга. Една елементарна сметка показва, че съдиите са дали на „националната кауза“  16 точки бонус. Като се има предвид класирането в тото лигата ако не бяха „случайните съдииски“ грешки, които „случайно“ всеки път бяха в ползата на разградчани,  проекта на шефа в момента щеше да е с 26 точки. Това щеше да го постави на седмо място с точка по-малко от „Б“-отборът на агата …48.  

 Това отговаря на въпросът къде в класирането щеше да е проектът от Разград и би трябвало да накара „обективните“ от медиите на агата да спрат да повтарят колко силен и „супер отбор“ е проекта на шефа… Разбира се подобно нещо от  „честните и обективни медии“ едва ли ще се случи, но поне си струва да се опита…  

 А кой съдия ще свири мачът между ЦСКА и туморът от Разград?  „Кандидатите“ не са много.  Най-вероятният избор е някой измежду Николай Йорданов , Драгомир Драганов или Георги Кабаков. Всичко останало ще бъде голяма изненада и ще означава, че Разград имат нов любимец… Все пак залагам на Драганов, той е с много заслуги за разградчани последните първенства, но не трябва да се изключват и другите двама. И те имат своя принос за първото място на отборът от Делиормана… Те са „най-добрите“ и с най-много заслуги.

Аз бих задал още един въпрос. Ако след месец и малко Шефът спре да е зад шефът дали всичко това няма да спре?

Кой знае? Като се има предвид, че шефът стана това, което е откакто Шефът командва не е невероятно…

автор:

Симеон Димитров