Ясни са съперниците на ЦСКА за Лига на конференциите

Ясни са съперниците на ЦСКА за Лига на конференциите post thumbnail image

Днес станаха ясни съперниците на ЦСКА във втория кръг на Лига на конференциите. Армейците ще се изправят срещу победителя от двойката Струга (Северна Македония) – Лиепая (Латвия). Два абсолютно непознати отбора за родния футболен фен с почти никаква футболна история.

Северномакедонският Струга е основан преди шест години и е абсолютен дебютант в Европа. Играят с червено-бели екипи, а стадионът им има 500 седящи места. Това общо взето е всичко за северномакедонците. Имената на футболистите им не говорят нищо, а чужденците в отбора са от Сърбия, Косово и Албания.

Латвийският Лиепая може да се каже, че е по-добрият от двата отбор. ФК Лиепая съществува от седем години, но има четири участия в европейските турнири, в които изиграва 12 мача. Два пъти дори успява да отстрани противник. “Жертвите” им са Крусейдърс и Динамо Минск.

Стадионът на латвийците е с капацитет 5100 човека, а балансът им от изиграните в Европа мачове е 12 мача е 4 победи, 1 равенство и 7 загуби.

Мачовете ще се играят на 22 и 29 юли. Червените ще бъдат домакини в първия мач.

Въпреки традиционно трудното начало на червените в Европа, срещу който и от тези отбори да се изправи ЦСКА, армейците трябва да постигнат две победи… Всяка точка е важна.

Успех Армейци!

автор:

Симеон Димитров

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Post

Сега е момента Белчев да се върне в ЦСКАСега е момента Белчев да се върне в ЦСКА

Преди броени минути Стамен Белчев се е разделил с “Арда” по взимно съгласие. Това е станало на среща между него и президента на “Арда”. Сега е момента собственик, ръководство и

Предизборните “анализи” продължаватПредизборните “анализи” продължават

Последните два-три месеца един бивш директор в ЦСКА през определено време изказваше “обективно” мнение за армейците, “Армията” и разни други неща. Всеки път казваше едно и също, което звучи много