“Честните” от ДомусСпорт се изказаха “обективно”

August 20, 2020

Двамата “обективни” журналисти от Домус Спорт днес нещо се изказваха меко казано неподготвени. Трансферите, които са направвени от ЦСКА и подуенци не били на ниво и това било лошо за българският футбол… Стига бе!

Господин Русев, къде продаваха досега “звездите” си любимите ви геренци? Предимно в долното ниво на турския футбол. Тук-там някой се уреждаше в израел или русия, но пак в отборите от долното ниво на таблицата. Сега казвате, че не можете да назовете отбора на Малинов… Ами този на страхотната синя “звезда” Краев? Ми..ти-ри-ри-ри-ла… Ама тези всъщност са датчани…От долната половина на таблицата… Точно поради тази причина транферът на капитанчето на подуянци в Бегия си е успех за сините.

Подгласникът на Русев, човекът, който се води червен пък коментира трансфера на Малинов. Господин Александров се чуди как така Белгииското първенство е станало по-добро от нашата тотолига… Аз ще ви кажа господа “обективни”. Половината Висша Лига в Англия са белгиици или дошли от Белгия футболисти… Случайност?

В Белгия нямат проекти като нашите, нямат отбори влезли в най-високото на футбола защото са собственост на спонсора на лигата. Този, който държи ТВ правата не е собственик на отбор от белгииската “А”група ( нямам идея как се казва тяхната “А” група) и не е член на футболния изпълком на белгииската футболна федерация. Заради тези, а и не само, факти футболът в белгия върви нагоре, а нашият надолу… В този ред на мисли и косоварския, и малтийския футбол вървят нагоре. Показаха ни го на “Васил Левски”.

Няма лоши трансфери. Всеки футболист, който успее да се измъкне е късметлия и има шанс за развитие. Това, че подобни трансфери вредят на националния отбор са пълни глупости. Това, което вреди на родният футбол и нациолния отбор е проекта от Делиормана и “честните и обективни” медии, които го отразяват… В това число слагам и ДомусСпорт. Ако не бяхте жалки, щяхте да сте смешни…

Харесва ли ви или не така стоят нещата. Футбола в България се съсипва от един-единствен проектант и придворните глашатаи… Не от трнсферите в долните нива на европеиският футбол. България е в долните нива на световният футбол, така че тези трансфери са си ОК. И вместо да говорите колко зле за родния футбол са трансферите на нашенци в Белгия, кажете най-накрая нещо за проекта… Не смеете…

Какво даде проекта на родния футбол? Не даде нито един футболист дори на средно ниво за националния отбор, но пък даде “честни” съдии, “честно” първенство и много “честни и обективни медии” отразяващи всичко това.

От смешната тото лига излизат футболисти, които могат да играят в долните нива на европейския футбол ( най-много). Ако излязат по-рано имат шанс за равитие. Факт е, че ЦСКА, подуянци и Литекс дават най-много на националния. Пирин го съсипаха. Всички чакаме възраждането му, защото знаем какви футболисти са тръгнали от там.

Марселиньов и Вндерсонов не са играчи за националния отбор, а още по-малко новата “звезда” Сисиньов. Бляновете на агата да си легитимира проекта с национали ще си останат такива. Проекта е излишната бръмка във веригата на българския футбол.

Дали трансферите Малинов и Горанов в Белгия са добри времето ще покаже. Факт е, че Азар, Салах и още много световни звезди са тръгнали от Белгия. Точно заради това тяхното първенство в никакъв случай на е по-слабо от родната тото лига.

А, ако спортните журналисти са една идея по-обективни за случващото се в тото лигата също ще е добре. Нека не забравят, че всеки проект си има начало и край…

автор:

Симеон Димитров