ЦСКА с големи шансове да излезе от групата на Лигата на конференциите

August 28, 2021

Жребият е ясен, а УЕФА обяви и програмата на Лигата на конференциите. Както и миналата година армейците стартират с Рома на “Олимпико” и завършват с мач срещу римските вълци в София. Между двата мача с италианците армейците имат среща със стари познайници от областа на запорожието и едни корави норвежци. По този начин последният мач може да е или битка за първото място в групата или протоколен мач за двата отбора, които вече са първи и втори. Ясно е, че този път Рома ще имат едно наум и може да се окаже по-тегаво на ЦСКА в Рим. Рома може да искат да си връщат, но реално армейците няма какво да губят на “Олимпико”. Единствено могат да спечелят точка или три.

След мача в Рим за ЦСКА следват мачове, които до голяма степен могат да покажат дали армейците ще излязат от групата или просто и тази година ще трупат коефициент. Ако червените трупат коефициент и излязат от групата ще е по-добрия вариант, но реално дори да не продължат, а само натрупат точки, който ще помогнат за следващата година отново е добре.

След Рома ЦСКА посреща и гостува на Зоря и Бодьо.

Първо армейците срещат непознатите норвежци. За тях не знам нищо. Били корав отбор от град, който е по-близо до северния полюс, отколкото до нещо друго. Феновете на отбора не развяват знамена или нещо такова, а четки за зъби… Те си знаят защо… Другото интересно е, че От 4 юни до 8 юли има бяла нощ, а от 15 декември до 28 декември слънцето не изгрява. През останалото време нито е ден, нито нощ… Слънцето изгрява и залязва рано и не е достатъчно тъмно за нощ или достатъчно светло за ден… Няма общо с футбола но е любопитно.

Все пак вярвам, че Стойчо и екипът ще разберат що за отбор са Бодьо и ще успеят да ги победят два пъти… Първо в София. Гостуването на норвежците ноември месец близо до полюса може да е непритно. Температурите със сигурност ще са ниски, но вярвам, че армейците ще се справят… На този етап Бодьо Глимт са коравите норвежци, с които ще играе ЦСКА.

Следващия мач е срещу познат съперник. Преди две години Зоря Луганск беше слаб отбор от запорожието, който съдията добута до следващия кръг с абсурдни отсъждания. Сега, често казано не ми се вярва, че са станали по-добри. Този път е време за реванш и ако отново няма някакво престъно съдийство ЦСКА ще ги прегази в двата мача… Меко казано… В противен случай ще е една идея по-трудно, но тези дни видяхме, че не е невъзможно. Вярвам, че Стойчо ще направи необходимото армейците да вземат реванш.

След мачовете срещу запорожките и норвежците идва и последния мач в групата срещу Рома. В него или всичко ще е решено или за феновете на ЦСКА ще предстои поредна запомняща се футболна вечер.

Достигането на групите в европейски турнири дава възможност армейците да си увеличат трайно клубния коефициент. С изиграните мачове до този момент и влизането в групите в момента той е 10.5. Вярвам, че в тази група това въобще не е невъзможно клубният коефициент да нарастне. Дори и ЦСКА да не излезе от групата ще е достатъчно да повиши клубният си коефициент, с което ще направи ново влизане в групите следващата гоина по-лесно… Другото ще дойде.

Програмата на ЦСКА в групата и отборите дават шанс за точки, а защо не и за излизане.

Каквото и да е, едно е сигурно. За ЦСКА предстоят още много вълнуващи европейски вечери.

Група С: Рома, ЦСКА , Зоря, Бодьо.

Успех армейци!

автор:

Симеон Димитров