ЦСКА спечели последната си контрола и даде сериозна заявка за титла

February 7, 2021

ЦСКА победи Локомотив София с 3-1 в последната си контрола преди подновяването на тото лигата. Армейците завършват предсезонната си подготовка без загуба, но в случая не това е най важното… Не, че е маловажно, защото дори и в контролите всяка победа носи самочувствие.

По-важното в случая е ЦСКА и по-точно промяната в играта на отбора. Армейците със сигурност са по-силни от миналата година, а новите попълнения изглеждат като удар в десетката… Кайседо вкара в неофициалният си дебют, а Чарлс показа много скорост и качества. За Варела не мога да дам някакво мнение, но още е рано… В момента ЦСКА разполага с толкова добри и равностойни футболисти във всяка една линия, че който и да пусне Акрапович няма да сбърка….

Не, че нещо, но ако Кайседо, Бисмарк Чарлс и Федерико Варела бяха в отборът на шефа за тях нямаше да се споменава просто така, а щяха да ги заливат със суперлативи, но… Така стоят нещата…

В днешната контрола ЦСКА отново изигра силен мач и определено кара делиорманци да се притесняват. Нова победа и общо взето ясна представа за това как ще се играе срещу тях. “Силно мотивирани” отбори ще “пресират” с бутоните напред… Ако не могат да се победят армейците, поне да се контузи някой. Явно така ще се играе срещу червените.

Да, ЦСКА не играха контроли срещу “класни съперници” като едни други, но според мен това е с цел… Армейците играха срещу тимове, които им позволяват да изпробват и усъвършенстват това, което са намислили. Мисля, че се получи… Контролите на другите май повече бяха с цел PR, но както и да е.

Ако има поне малко обективност и феърплей, ако съдиисите и дисциплинарни комисии отсъждат както трябва ЦСКА спокойно може да стане шампион… А, защо не да вземе и купа? Явно от това се притесняват накои… “Да не стане най-лошото и ЦСКА да вземе да стане шампион”.

Тото лигата стартира скоро. Аз лично се надявам на феърплей, но очаквам нещо друго.

автор:

Симеон Димитров