ЦСКА разполага с най-добрите футболисти в България

January 20, 2021

Фарсът “футболист на годината” отмина. Всички в ЦСКА очакваха едно, а се случи друго. Антов не стана и футболист на годината, а Соу не стана и най-добър нападател.

Реално погледнато журналистите гласуваха така, както се очакваше да го направят. Пристрастията и комплексите взеха връх и този път нито един футболист или треньор от ЦСКА не взе някоя от съществените награди.

Въпреки всичко след първоначалното разочарование червените и феновете им могат да са доволни. Колкото и да не им се искаше на “обективните” трябваше да отличат и играчи на ЦСКА. Антов взе наградата за най-добър защитник, Тиаго за най-добър халф, а Соу за най-добър чужденец.

Смешното в случая е гласуването на “обективните” за основните призьори. В желанието си да угодят на шефа, на спонсора, на този и онзи гласуващите си спретнаха леко конфузно класиране.

Димитър Илиев стана футболист на годината. Интересното е, че същият играч беше номиниран и за нападател на годината… Да, ама нападател на годината е дузпаджията от отбора на спонсора. Не е ли логично след като си най-добър от всички футболисти да вземеш двете награди…? Просто питам.

Като стана въпрос за гонещия рекорди дузпаджия… Той какво показа? Като толкова искат да угодят на спонсора гласуващите можеха да го направят малко по-интелегентно. Да му дадат някоя награда за футболно дълголетие или нещо от този род, но чак пък “най-добър нападател”… Камбуров винаги е бил и ще бъде футболист на средно ниво. Посредствен нападател за малките отбори. Пробва при големите и не му се получи.

Най-добър треньор пък предизвика най-много смях и няма нужда да се коментира повече.

В желанието си само и само да не бъде избран някой от ЦСКА “обективните” меко казано станаха смешни и показаха на всички за какво става въпрос в тото лигата.

Въпреки всичко от ЦСКА няма за какво да са недоволни и да съжаляват. Вчерашното фиаско все пак разби тезата на всички “обективни”, които миналата година не спряха да говорят и пишат за ментета на килиграм и т.н… Футболистите на ЦСКА взеха наградите за най-добър защитник, най-добър халф и най-добър нападател. С това армейците доказаха, че разполагат с най-добрите футболисти в България.

Антов също няма нужда да съжалява много за несправедливата класация за “футболист на годината”. Ако продължава по същия начин колкото и да не им се иска на “обективните” ще трябва да гласуват за него и със сигурност ще получи приза повче от веднъж.

Циркът в цялата класация беше пълен, но все пак ЦСКА доказа, че притежава най-добрите футболисти в България.

автор:

Симеон Димитров