ЦСКА показа, че не е важно да си силен в контролите

February 16, 2020

ВАЖНО Е ДА СИ СИЛЕН В ОФИЦИАЛНИТЕ МАЧОВЕ

ЦСКА не игра добре в контролите през зимната пауза. Това от своя страна пердизвика негативни коментари от много фенове на червените и куп футболни „специалисти“. На другия полюс бяха любимците на всички власти. Всеки ден ако не се говореше за национална лотария всички „специалисти“  говореха и пишеха как сините от Подуяне бият наред в контролите и са много силни… Едва ли не се създаде някакво очакване за син погром.

 Във  вечното дерби …  Всъщност дали ще е вечно и докога ще е дерби ще видим… Нещата изглеждаха различно.

   В него ЦСКА бе по-добрият отбор.Създаде повече положения и противно на очакванията на повечето „специалисти“ надигра сините от София. Играта на армейците нямаше нищо общо с тази в подготовката. Бяха по-добрия отбор, но не успяха да победят. Да, ЦСКА можеше и трябваше да получи дузпа. Да, Евандро  след перфектното си изпълнение имаше мал шанса да уцели гредата… Случват се такива неща. С малко късмет и по-обективен съдия нещата щяха да са други.  Дори треньора на подуенци след мача призна, че армейците са били по-добрия отбор на терена.

 В неделя обаче се видя и друго. Въпреки, че ЦСКА беше по-добрия отбор не успя да наложи волята си и да контролира мача през цялото време.Червените така и не съумяваха да задържат топката по-дълго. Липсата на Тиаго се усещаше, новото попълнение Белтраме се включи добре, но все още му трябва време. Енрике според мен се включи късно в мача, а Отабор въобще няма място в отбора.

 Все пак това беше първи мач за пролетта. Нека не правим някакви генерални изводи… С изключение за Отабор…

Автор:

НЕ-СПОРТ