ЦСКА победи Черно море на нивата във Варна

August 29, 2021

Армейците взеха много важна победа срещу традиционно неудобния отбор на Черно море. По този начин червените продължават без грешка в тото лигата. Важно е да се отбележи, че теренът на варненци повече приличаше на разорана нива готова за засаждане на посеви, отколкото на терен на отбор претендиращ, че играе професионален футбол. Такъв терен повече отива на някой отбор от селските дивизий, а оправданието, че във Варна не било валяло от месеци е меко казано глупаво.

Все пак с оглед на разораната нива, на която се игра мача, 120-те изиграни минути преди три дни и многото контузени армейците не могат да желаят повече. Стойчо беше избрал правилния подход към мача и отново му се получи. ЦСКА остави моряците да си разиграват и дебнеше на контраатаки. При първата Чатакович уцели гредата, но следващият път нямаше прошка. Перфектна атака на армейците завършила с поредна асистенция на Кери и пореден гол на Кайседо донесоха трите точки на ЦСКА.

Матай и Кери направиха пореден перфектен мач. Добре се включиха Евтимов и Томас Лам. Евтимов направи няколко спасявания а Лам беше стабилен. Той се намеси и в ситуацията, в която Чермо море бяха най-близко до гол и изби топката малко преди голлинията. Като цяло браво за играта на всички футболисти в червено. Личеше си, че са изморени, но направиха необходимото да спечелят. Затова всички трябва да бъдат похвалени за изиграния мач, армейския дух и желание за победа.

Стойчо показа на Илиан Илиев как се прави. С оглед на състоянието на ЦСКА и терена Младенов избра изчаквателна тактика. Моряците имаха предимство в притежаването на топката, а армейците чакаха своя шанс. В момента, в който го получиха се възползваха от него.

Ценна победа и ЦСКА продължава напред в тото лигата. Да, противника владееше повече топката, играта на ЦСКА не беше красива, но в крайна сметка важна е победата и трите точки. Днес играта на ЦСКА беше прагматична и печеливша… За красива игра точки във футбола не се дават. В други спортове да, но не и във футбола…

ЦСКА победи! Победи по шампионски. Утре “обективните” отново може да кажат и напишат “ЦСКА победи, но не убеди”… Но на кой му пука?

Сега предстои пауза, в която ЦСКА ще успее да почине. Дано да вдигне някои от контузените и ако има възможност да вземе някой друг, който да вдигне нивото на отбора. При всички положенията паузата в първенството ще е добре дошла за армейците.

Поздравления и на всички армейци, които бяха на стадиона и подкрепяха отбора през целия мач.

автор:

Симеон Димитров