ЦСКА победи Локо София пред обидно малко публика

December 2, 2021

ЦСКА победи Локо София в 17-тия кръг на “А” групата. Армейците бяха по-добрият отбор и заслужено победиха столичните железничари. Лошото е, че тази победа отново беше пред обидно малко фенове на “Армията”. Претенциите на онлайн “феновете” са големи, но за сметка на това присъствието им на стадиона е минимално. По принцип всеки има право на мнение, но когато не смяташ за нужно да подкрепиш любимия отбор на стадиона според мен нямаш право да си недоволен от нищо… То е като да не отидеш да гласуваш на избори и след това да си недоволен от тези, които са избрани. Това е нещо нормално за родните ширини, но всеки трябва да разбере, че ако имаш някакви претенции към нещо трябва да заявиш съпричастност и да го подкрепиш. Онлайн критиците няма да ме разберат и най-вероятно ще ме критикуват, както само те си мгат, но най-нормалното нещо е да подкрепяш отборът, който обичаш… Поздрави за всички които бяха на стдиона.

ЦСКА изигра добър мач и заслужено победи. На терена имаше един отбор, който търсеше и заслужаваше победата и той беше в червен екип. Странните реферски отсъждания и този мач ги имаше. Картончетата за футболисти на ЦСКА идваха ей така… по инерция. “Чудно” защо и този мач, както и всички до този момент, всички спорни ситуации бяха в ущърб на ЦСКА… Въпрос за много лева.

С много промени в състава си армейците надиграха тотално локомотивците от София. Баи показа, че може би е по-добрият избор за крилото от Вилдсхуд. Включи се добре, вкара гол, който реферът отмени и подаде за вторият на ЦСКА. Добър мач направи и Вион първо като бек, а след това и като дефанзивен халф.

През първото полувреме реферът накъсваше игрта, а “буферите” не спираха да лежат по терена. Второто полувреме червените натиснаха педалите и определено бяха по-добрият отбор на терена. ЦСКА започна ударно, поведе още в началото и от там нататък всичко беше в краката на армейците. Локомотивците направиха някакъв опит за съпротива, но просто не са отборът, които поне на този етап може да се противопостави успешно на ЦСКА. Футболът не всеки път е логична игра, но в този мач логиката възтържествува и по-добрият отбор победи.

Почти съм сигурен, че в домусмедиите се е лансирало “ЦСКА победи, но не убеди”, но всички знаем, че това е пълна глупост. ЦСКА победи и няма нужда да убеждава, защото срещу себе си имаше един мотивиран отбор, който няма качества да вземе нещо от армейците по футболен начин…

Локомотивци опитаха, но не успяха. Следващият кръг ще се изправят срещу “хегемоните”. Любопитно ми е дали и тогава ще сатолкова мотивирани? Това е по-скоро риторичен въпрос, защото отговорът всички го знаем.

ЦСКА победи заслужено. А за всички онлаин фенове и тези, които казват “ЦСКА победи, но не убеди”…. Ще замълча тактично…

автор:

Симеон Димитров