ЦСКА победи Ботев Пловдив

February 23, 2020

 ЦСКА спечели абсолютно заслужено срещу Ботев Пловдив с 1-0 в 22-рия кръг от родната тото лига. Белтраме вкара дебютния си гол за червените след хитър пас на Соу.  Защитата от своя страна отново не допуснаха гол  въпреки, че и този мач беше в различен състав поради контузии и наказания. А това вече е девети мач за първенство без допуснат гол.

   Армейците владееха инициативата  почти през цялото време и държаха мача под свой контрол. Ботев Пл  имаха няколко удара, но реално нямаха някакви сериозни голови ситуации. Общо взето всичко горе-долу опасно, което създадоха канарчетата беше през първите десетина минути. Тогава имаше малко колебание в защитата на червените, но след това нещата си дойдоха по местата и до края на мача нямаше някакви сериозни положения пред вратата на ЦСКА. Антов и Гълъбов хванаха своя ритъм не дадоха никакъв шанс на канарчетата.

  От своя страна червените играеха разнообразно, създадоха доста положения и направиха куп  пропуски. Белтраме можеше да вкара още един гол, Соу също пропусна. В края на мача и Енрике можеше да отбележи. Благодарение на тези пропуски и на една-две вдигнати засади Канарчетата не си тръгнаха с разгром. Споменавам и някоя друга вдигната засада, защото се видя, че не всеки път страничния рефер не отсъждаше коректно тези положения. През първото полувреме Соу излизаше очи в очи с вратаря на Ботев след пас на Антов, но съдията измисли засада. Второто полувреме пак имаше ненужно развяване на флагчето от страничния съдия.

 Както и да е. Минало е. ЦСКА  игра добре и победи заслужено.  Като се има предвид, че  армейците играят трудно срещу Ботев всички фенове трябва да са доволни от победата. С един гол, но все пак гол…  Или както е казал векикия Димитър Пенев „ако ще и с половин гол, но да бием…“.  А с оглед и на другите резултати тази победа доближава ЦСКА до второто място, а сините от София до престижен бараж за Лига Европа.

 Футбола е игра на голове, затова всяка победа е важна и хубава.

Автор:

Симеон Димитров