ЦСКА победи Ботевъ

August 17, 2020

Вчера ЦСКА победи пловдивските канарчета. След равенството в първия кръг това беше първата победа на армейците в новия сезон на тото лигата. Не толкова трудна, колкото драматична победа. С гол в последните секунди на Белтраме.

ЦСКА изигра едни много силни около 60 минути. Поведе в резултата, но не успя да отбележи още голове, с които да направи мача си лесен. Пропуските на Енрике, Кери и Соу направиха така, че след мача пловдивчани да съжаляват, че не се добраха до равенството. През второто полувреме канарчетата успяха да изравнят с първият си и единствен точен удар във вратата на Бусато. Тогава дойде трудното за ЦСКА. Въпреки това армейците успяха да наложат волята си на терена и да победят. Победният гол падна в последния възможен момент, но честно казано не съм се съмнявал, че ще дойде. Виждаше се, че Антов и компания искаха победата и правеха всичко възможно да я постигнат. Белчев също знаеше какво точно да направи.

Впечатление в мача направиха новопривлечените. Санкаре и Юга показаха, че виждат играта и я разбират. Друг плюс за червените е Антов. Новият капитан е абсолютно безгрешен. Мазику си е постоянна класа, а Тиаго се връща към най-доброто си. Въпреки всичко според мен Соу е добър футболист. Вижда играта, създава ситуации и тормози непрекъснато противниковите защитници. Прави пропуски, но и не бележи малко. Пет гола в последните седем мача не е лошо. Според мен Кери малко разочарова, но съм сигурен, че и той ще влезе в час.

В момента ЦСКА има добри футболисти, а скоро ще са отбор от който всички ще се страхуват. Стамен Белчев показа, че “чете” играта. При него армейците играят офанзивно. Когато е нужно има смелостта да промени схемата на игра в течение на мача. Има смелостта да заиграе още по-офанзивно. В мача с плодивчани, когато ЦСКА изоставаше заигра с двама нападатели и това объркваше много Ботевъ. Видно е, че със Соу и Ахмедов в атака ЦСКА създаде много проблеми в защитата на пловдивчани. Защитата им не знаеше къде се намира. В крайна сметка колкото и нелогична игра да е футболът вчера логиката възтържествува… Възтържествува, но не заради късмет, а заради Белчев и играта на всички на терена.

ЦСКА е силен отбор, а ще става и по-силен. Противниците на червените се притесняват с право.

автор:

Симеон Димитров