ЦСКА победи Банско в контрола

September 6, 2021

В края на нещо като втората предсезонна подготовка армейците изиграха контрола с Банско. Червените победиха с 4-1, но не това е най-важното. По-важното в случая е, че четирима  контузени се завърнаха в игра за ЦСКА, а новият Карло Мухар направи неофициален дебют за тима. Федерико Варела, Пламен Гълъбов, Йоан Бай и Яник Вилдсхут вече са на линия. Варела дори се отчете с гол в контролата срещу банскалии. Единствените контузени остават Вион и Кох.   Така Стойчо вече ще може да се усмихне, защото в предстоящите тежки мачове ще може да разчита на по-голямата част от футболистите.

 Резултатът от контролата в Банско не е важен, но е хубаво, че ЦСКА игра добре, създаде положение и вкара четири гола. Първото полувреме завърши 1-1 след гол на Кайседо и изравнително попадение на Венци Маламов. След почивката армейците се развихриха и вкараха още три гола. Точни за червените бяха Ахмедов, Чатакович и Варела. Чатакович освен гола се отчете и с греда. Така за трети пореден мач босненецът уцелва гредите три пъти. С греда в контролата се отчете и Кери.

 С много добри изяви в контролата срещу футболния тим на курортното градче се отличи младият Виктор Атанасов.

Стойчо Младенов даде шанс за изява на максимален брой играчи, а добрата новина е, че всички са готови за предстоящите мачове.

Следващият мач на ЦСКА е на 11.9 (събота) срещу временния водач на тото лигата Славия, а след това (16.9) е първият мач от груповата фаза на Лига на конференцийте срещу Рома.

 Вярвам, че след мини подготовката и с наличието на почти всички футболисти ЦСКА ще продължи да радва.

автор:

Симеон Димитров