ЦСКА загуби две точки в Търново

October 4, 2020

Перфектни в Европа и не толкова в България. ЦСКА определено играе добър футбол, но поради една или друга причина не успява да взземе пълния актив точки в родната тото лига.

Едната причина е, че армейската защита в опитите си да изнася топката на крак продължава да допуска грешки, от които падат голове във вратата на Бусато, но по интересна е другата…

От началото на първенството се видя, че ЦСКА играе футбол… Разнообразен, бърз, приятен за гледане… И какво стана? “Другата причина” прави всичко по силите си ЦСКА да не спечели мачовете си.

Няма мач от началото на първенството, в който армейците да не са ощетени и само непримиримостта на червените прави така, че ЦСКА да не е само една-две победи досега.

Днешния мач в Търново не е изключение. “Другата причина” отново беше главно действащо лице за противниковия отбор. ЦСКА отново игра добре и направи всичко възможно да победи, но срещу такива “защитници” в черни екипи е трудно.

Първо гол на Юрич, с който ЦСКА щеше да поведе беше неправилно отменен. След това на дясното бекче на Етър му беше спестен втори жълт картон. След като свири фал за червените съдията се бръкна за картон, но явно някой му е казал в ухото, че така не бива. Ако съдичта беше свирил както трябва мачът къде отиваше? ЦСКА води, а Етър с човек по-малкко в средата на първото полувреме… Разлика за червените.

Точно след като Етър поведоха от дузпа имаше същата ситуация в наказателното поле на Етър. Съдията я дръпна малко и свири само фал за ЦСКА… Добре! Така видял, така обсъдил, но защо не даде картон на волейболиста от Етър? Защото щеше да е втори… Тогава дори и с гол аванс търновци отиваха на разгром на едно.

Второто полувреме Йомов можеше да излезе срещу вратаря на Етър. Страничния развя флага като… Атаката спря, а страничния свали флага с извинение, че е сгрешил… Не казвам, че задължително щеше да стане гол, но след като двама търновци не успяха да спрат Йомов страничния съдия “го игра ляв бек”… В последните минути безумно влизане в наказателното поле в краката на Белтраме беше подминато… Без последствие беше и ударът с лакът, при който Гълъбов беше контузен. Дано да не е пукнато или счупено ребро и да се оправи бързо.

В крайна сметка ЦСКА стигна до равенство в Търново, но щом и спокойния Белчев беше ядосан след мача и търсеше някакво обяснение от съдиите…

След такъв мач няма как да не те е яд. Надиграваш тотално противника, правиш глупави пропуски в защита и не успяваш да биеш. Всеки го е яд. Грешките са част от играта и става непрекъснато, но ако все пак се играеше по познатите на всички футболни правила мачът щеше да завърши с поне три гола разлика в полза на ЦСКА… Да, ама не! Явно в момента, в който ЦСКА надигне глава и застраши “хегемона” в сила влизат “правилата на Агата”, защото “има опасност ЦСКА да стане шампион”. Хубаво е, че ЦСКА играе добър футбол, но е тъпо, че все още няма шанс за титлата.

За съжаление има и такива мачове. По една или друга причина по-добрият отбор не побеждава… За съжаление има и такова първенство, и ЦСКА ирае в него. Такива са реалностите на този етап.

Сега предстои пауза за националите, но ако и след това ще е така по-добре да дават купата на проекта и да оставят другите да играят футбол.

Вече е крайно време цялото БФС да си ходи, а най-важното е Агата да се маха от там, където е.

автор:

Симеон Димитров