ЦСКА върви в правилната посока

December 28, 2020

ЦСКА върви в правилна посока. Доказателство за това е, че феновете знаят имената на повечето футболисти в момента… Може да звучи странно, но това е един от ключовете към успеха.

До много скоро всеки сезон се освобождаваха или продаваха по десетина футболисти, които са изиграли по десетина, петнадесет мача и на тяхно място се взимаха нови. Всеки, който покажеше нещо при подходяща оферта го продаваха. Примери много… Един от тях е Зику. Дойде лятото и след 15 мача за ЦСКА, в които вкара 13 гола хвана пътя. На негово място се взеха петима. От тях ставаше един, а системата беше същата… Това краткосрочно водеше до някакви резултати, но нищо повече. В Европа, където е истинското място на ЦСКА се стигаше до срамни резултати с отбори като Мура, Зимбру и други такива.

Сега армейците имат силен отбор, който не само не отстъпва по нищо на прехваления “хегемон”, а дори е по-добър. След десет годишна пауза ЦСКА отново влезе в групите на Лига Европа и записа най-доброто си представяне до сега.

Идва моментът, в който нито съдиите, нито изпълкома, нито който и да е ще може да спре червените отново да са на единственото място, което им се полага в родната тото лига… Първото! 32-рата, а и тези след нея са въпрос на време.

На много хора може да не им се вярва, но всичко това е защото феновете знаят имената на основните футболисти на ЦСКА. Преди години основните играчи на червените трудно стигаха до 30 мача с червения екип. В момента повечето от водещите са с 50 и отгоре мача, а някои дори минаха 100. От сегашния състав Соу вече има 100 мача, в които е отбелязал 45 гола и има 8 асистенции. Тиаго има 136 мача, 32 гола и 36 асистенции. Близо до “клуб 100” са Валентин Антов, Жеферсон и Енрике Рафаел. Най-младият капитан в историята на ЦСКА Антов има 87 мача до момента във всички турнири. Жеферсон е с 83, а Енрике с 82. Като към тях добавим Кери с 53 мача, в които има 5 гола и 11 асистенции, Бусато с 55 мача и Турицов-53 се получава едно добро ядро от футболисти, които спокойно можем да кажем, че са се сработили като отбор. Към тях се добавиха Йомов, Мазику, Юга, Синклер и Санкаре. Играчи с безспорни качества, и няколко обещаващи юноши на клуба. Наред с всичко това ЦСКА вече има и треньор, който показа, че знае и може. Всичко това показва, че червените шефове знаят какво искат и успяват да запазят водещите си футболисти за да го постигнат.

Сега остава да се остави и треньорът да навърти поне 100-150 мача и всичко ще е ОК. Реално това е ключът към успеха.

Ако нещата продължават по този начин скоро никой няма да може да спре армейците. ЦСКА посреща новата година с много надежди и оптимизъм. Дано всичко продължи по същият начин и надеждите да се оправдаят.

автор:

Симеон Димитров