Цирк БФС продължава

August 14, 2020

БФС отдавна са ударили дъното, но сега започнаха да копаят и още по-надолу. Последните десетина години видяхме какво ли не от футболният ни съюз и комисиите в него, но последното решение на Апелативната комисия към БФС е направо… Дупка в дупката на дъното. Един проектант, който последните години прави каквото си иска с българският футбол с любезното съдействие на БФС пак се прояви. Явно циркът с марка проект продължава.

В последния кръг от миналото първенство една “звезда” от Делиормана се прояви като каратист и боксьор, и логично получи червен картон. Наказанието тогава му беше четири мача. Това всъщност е минимумът за постъпката на въпросната “звезда”… Почти съм сигурен, че ако футболистът проявил се като каратист беше от друг отбор можеше да отнесе и осем мача наказание, но както и да е. Това в случая не е най-важното…Важното е какво се случи преди седмица.

Съдията позволил си да даде червен картон на “звездата” Сисиньо изведнъж е решил, че е сгрешил. След това Апелативната комисия към БФС изведнъж се събира и намалява наказанието на въпросното бекче от четири на един мач… Е, до този момент това не го бяхме виждали. Влизане на отбори в тото лигата по съмнителен начин, всякакви съдииски изцепки и странни решения на комисиите в БФС, но чак толкова… Любопитното в случая е, че намалението на наказанието на “звездата” от проекта се случва дни след като една друга “звезда” от Разград получи червен картон. Въпросната “звезда” играе на същото място като помилвания. Ако не се беше случило помилването проекта щеше да се окаже без двете си бекчета за следващия мач.

В този напрегнат за проекта момент, обаче съдията Железов реши да си “признае”, че е сгрешил за решението и доклада си за картона на Сисиньо. След месец “мислене и дерзаене за грешното решение много принципния и честен Железов” реши да си “признае”. “Звездата” на проекта е помилван, а съдията е наказан. Какво или кой го е накарал да направи това можем само да гадаем, но постъпката му кара обикновенния фен само да се съмнява в решенията на тези в оставка…”Съдията” изобщо не искам да го коментирам. Обяснението на БФС за “случката” определено предизвиква съмнение дали някой не им подсказва какво да правят и много смях.

Всички фенове на футбола в България се надяват нещо да се промени, но от действията на тези в оставка напоследък промяната е само едно добро пожелание… Като да си пожелаеш нещо на падаща звезда. Надяваш се да се случи, но някъде дълбоко в себе си знеш, че вероятността да се случи е малка.

Цирк БФС продължава. Дано да се случи нещо, което да го спре…. Ако може по-скоро.

автор:

Симеон Димитров