Трупата на Ясен – развитие в застой

June 9, 2021

Националите ни по футбол изиграха и последната си контрола преди да седнат пред телевизорите и да гледат поредното европейско първенство. За съжаление и в мачът срещу Франция родните футболни национали не показаха нищо. Така, както беше и предишните контроли, а и откакто Ясен Петров е начело на отбора.

 В шесте двубоя досега при новия селекционер българският отбор по футбол показа, че е много далече от футболната игра като цяло и няма никакъв шанс да се противопостави на голяма част от отборите. Е, все още има отбори като Гибралтар, срещу които сме силни, но ако продължаваме по този начин скоро и това може да се промени.

 На Ясен уж футболът му беше ясен, а какво се получава? Националите ни играят някакво нещо, което гордо наричат футбол, но  всъщност, това което показват е много далече от тази игра и по-скоро е антифутбол.

 При настоящият селекционер българските национали основно рушат играта на съперника, бранят се с почти цял отбор и се надяват да не им вкарат гол. Или евентуално да не ги бият с много. Ако успеят да го постигнат го отчитат като „достоино“ представяне… Всички в защита, а напред каквото стане. В повечето случаи нищо. Реално единственият момент, в който българският национален отбор показа нещо смислено като игра беше за в един кратък момент, който беше по-мако от полувреме  при равенството със Словакия.  

 Гледал съм как българските национали побеждават световни и европейски шампиони и незнам дали съм твърде критичен и желая да виждам много повече от сегашните родни национали, но според мен това, което показват е твърде малко. Българският национален отбор играеше нищо и преди Ясен Петров. Идването му не промени абсолютно нищо. Националният ни отбор продължава да бъде онзи посредствен отбор, който беше и преди него… Не е сериозно равният да се смята за страхотен успех, а минималната загуба за „достойно представяне“.

 Ако случайно бяхме направили чудо и се бяхме за класирали за Евро 2020 можеше да сме на мястото на Унгария, която ни победи в баража… Някой представя ли си какво щеше да ни се случи?… Срам и нерви. Ако сега се бяхме класирали с този отбор и треньор онова европейско, в което ни биха като тъпан, вкараха ни двуцифрен брой голове, а ние вкарахме само един щяхме да го броим за успешно.

Жако е. И всичко идва от туристическата агенция на БФС, спонсора, притежателят на ТВ правата и разни членове на изпълкома, на които трябва да се угоди като се вземат футболисти от техните отбори… Докато тези във футболната ни централа нямат представа какво точно правят там футболът ни ще бъде такъв, какъвто е… На почти аматьорско ниво. Ще се радваме на победа над Гибралтар, някой друг случаен равен и ще се самозаблуждаваме, че сме направили нещо.

А феновете? Майната им! Те какво разбират.

Автор:

Симеон Димитров