Трудно, но заслужено

August 16, 2020

Канарчетата дойдоха до София, попяха малко и си тръгнаха тихо… Така се случи. Можеше и да се стигне до незаслужено равенство, но не стана.

Малко след мача много анализатори и “разбирачи” казаха, че това било страшен късмет. Когато нещо се случва повече от един път не е късмет, а желание за победа. ЦСКА искаше победата и определено беше по-класният отбор на терена. Точно заради това победата не е късмет. Винаги съм обичал да казвам, че мачът се играе 90 минути и дали ще вкараш победен гол в първата или последната минута няма никакво значение. Късмет беше попадението на Ботевъ, а това на ЦСКА в добавеното време си беше нормално стечение на обстоятелствата. Логичното се случи и то няма нищо общо с късмета. Едно перфектно изпълнение на Белтраме, което донесе победата която ЦСКА заслужаваше.

С оглед показаното на терена имаше един отбор, който заслужаваше победата и той беше ЦСКА. Армейците изиграха силен двубой. Стъпиха по-здраво в мача и напълно заслужено победиха. Миг невнимание от страна на червените и страхотен късмет за канарчетата можеха да доведат до незаслужена точка на Ботевъ, но за щастие на ЦСКА това не се случи. За пореден път ЦСКА създаде куп положенния и вкара твърде малко от тях.

Ако дори и една трета от положенията, които създаде ЦСКА бяха влезли канарчетата отиваха на разгром. Тези пред телевизорите щяха да си пият спокойно бирата и да се радват, а всички на стадиона щяха спокойно да пеят песните на победата. И аз не харесвам инфарктните завършеци на мачовете, но така победата е още по-сладка.

За играч на мача беше избран Антов. Щастлив съм, че имаме такъв играч като него, но според мен не трябва да се пренебрегва и ролята на Тиаго. Санкаре и Белтраме узакониха превъзходството на ЦСКА и с головете си донесоха трите точки, но по мое мнение всичко интересно и опасно дойде от Тиаго. Пак според мен Антов и Тиаго трябваше да си поделят приза играч на мача.

Днес ЦСКА игра добре и победи заслужено, ако на някой не му харесва си е изцяло за негова сметка.

На феновете на Ботевъ мога да кажа само да не стават като феновете на един отбор от покрайнините на София и да не забравят кои всъщност са. Нека не забравят защо са Ботевъ. Нека не забравят с лиценза на кой отбор играят в тото лигата… Когато уважаваш съперниците си и те ще те уважават… В противен случай се превръщаш в ено махленско отборче, на което всички се смеят… Днес всички се смяхме на напъните на Металик Сопот да бъде Ботев Пловдив.

Тази вечер ЦСКА победи заслужено. Пътят до дубъла ще бъде дълъг и труден, но не невъзможен.

автор:

Симеон Димитров