Трансферите в ЦСКА не са задължителни

January 9, 2021

Днес ЦСКА изигра първата си контрола за годината и победи убедително Аланияспор 2. Разбира се този отбор не е някакво мерило, но все пак ЦСКА показа добра игра и класа.

След идването на Акрапович при армейците настъпи тотална промяна. Треньорът смени постройката и ЦСКА заигра доста по-добре от преди и най-важното започна да печели…Убедително и с добра игра. Класата на играчите започна да се вижда, но все пак имаше и някои пропуски.

Сега в зимната пауза се заговори за какви ли не трансфери, но според мен трансфери в ЦСКА не са необходими чак толкова. В момента армейците разполагат с добри футболисти на всяка една позиция. Тиаго, Санкаре и Юга без да преовеличавам са халфове от световна класа. Във всеки един момент могат да измислят нещо, което да матира противниковата защита. В атака каквото и да говорят “разбирачите” Соу си е една постоянна константа. Може да прави пропуски, но пък вкарва достатъчно, създава проблеми на противниковите защити и отваря пространство за другите атакуващи играчи на ЦСКА. В новата схема играе с партньор в атака. А опции за това има много. Да не забравяме, че все пак Синклер дойде от Уотфорд като нападател. В защита нещата също са добре. Ако се вземе още един централен защитник ще е добре, но дори и да не се вземе Гълъбов е добра опция. Най-голям избор и конкуренция има за флангови играчи. “Битката” между Кери, Йомов, Мазику, Вион и останалите ще е голяма. Всички са клсни играчи. Вратарският пост няма какво да го коментирам. Там ЦСКА разполага с двама добри вратари.

Точно заради това според мен чак толкова не са необходими нови играчи.В отборът на ЦСКА има достатъчно класа. Като индивидуалности играчите са добри, но трябва да свикнат с новата схема и да постигнат необходимия синхрон по между си. Зимната пауза на тото лигата е идеален момент за това. Тази подготовка трябва да послужи на Бруно Акрапович да ги сработи по най-добрият начин.

Сега без напрежението от следващия мач Акрапович ще може да избистри тактическата постановка. Да каже на играчите какво точно иска и очаква от тях, и да избере най-доброто за това… Има богат избор.

Зимната пауза и тази подготовка ще са времето, което е нужно на Акрапович да наложи идеите си за играта още по-добре. Сигурен съм, че с началото на новия полусезон ще се види резултатът от работата на треньора и армейците ще са още по-силни. Просто трябва малко време.

Дори и без нови ЦСКА ще изглежда още по-добре. Затова си мисля, че нови попълнения не са задължителни.

автор:

Симеон Димитров