Тези от БФС нямат планове да се махат скоро

August 24, 2021

Бербатов, екипът му и всички, които искат българският футбол да се промени и да тръгне нагоре опитват по всички законни начини да предизвикат конгррес… Конгрес, в който точките да са избор на нов президент и управление на съюза. От своя страна тези в БФС си “играят играта” и бавят въпросния конгрес.

Днес Бербатов и екипът му изпрати едно обръщение до къде ли не, в което твърди, че заседанието на Изпълнителния комитет на БФС от 19.08.2021 г., както и решенията, взети на него, са напълно нелигитимни и взети чрез грубо погазване на Устава на БФС.

По принцип е прав, но вече и малките деца в България знаят, че тези от БФС работят по някакви техни си правила. На Бербатов трябва да му се е изяснило, че тези от футболния ни съюз нямат планове скоро да се махнат и правят каквото трябва това да се случи. Действията им го показват и трябва да им се признае, че го правят доста добре… И ще продължат да го правят докато не писне на някой или накои и не ги изритат от там… На този етап не виждам как ще се случи.

Бербатов, Марто и Стенли заявиха желание за промяна, но само така не ми се струва, че ще стане. Конгрес трябваше да има още преди повече от година. Тези от БФС умело “тупкаха топката” и се възползваха от цялата тази пандемия… “Много искаха да има конгрес, но здравните власти не им разрешаваха”.

В момента, в който имаше възможност да се случи “играчите” от съюза измисляха оправдание след оправдание и правиха “врътка след врътка” той да не се случи. Обявяваха дата, после я променяха. Все имаше нещо… Пандемия, не е удобно да се прави конгрес преди евро квалификация, оттегляха се оставки, водеха се безсмислени дела и времето минаваше… А конгрес нямаше. Всеки път беше отлаган за по-нататък. В крайна сметка тези от Бояна решиха и конгресът, който беше обявен за септември да отпадне… Според тези в централата няма смисъл да се прави конгрес тази година, след като може да се случи март следващата година… Така и стана.

Бербатов продължи да опитва и събра подписи за извънреден конгрес. Той и екипът му обикаляха страната, срещаха се с клубовете и им представяха техните идеи за промяна на футболът ни, а тези от БФС дори не пожелаха да им предоставят достоверна информация за реалния брой редовни членове на БФС. Независимо от това с екипът му успяха да идентифицират 531 клуба – редовни членове на съюза с право на глас. От тях желание за извънреден конгрес са поискали 191.

От футболния съюз отново опитаха с “превешките номера” като отказаха да приемат документите в централата на БФС с абсурдното оправдание, че имало дезинфекция и в сградата на централата нямало никой… Тези от БФС останаха неприятно изненадани, след като Бербатов и екипът му излязоха по-умни от тях и им пуснаха документите по електронен път. Трябваше да се направи заседание, но като се има предвид всичко, което се случва до този момент беше ясно, че извънреден конгрес няма да има.

БФС отхвърли искането на Бербатов с мотива, че 35 клуба от желаещите извънреден конгрес са нередовни. По този начин бройката ставаше недостатъчна. Очаквано след това беше обявена и датата на редовния конгрес . 18 март 2022.

Решенията от последното събиране на изпълкома са взети против правилата на централата, но какво от това… Обжалване, съдебни дела и времето минава. Така отново стигаме до дата близка края на март 2022. Тогава отново пандемична обстановка или нещо друго и се отменя. После някой друг хитър трик и конгресът отива по някое време 23-та година. След това още едно хитро отлагане и… По пример на скорошните събития тези от БФС ще заявят, че няма смисъл да се прави конгрес малко преди редовния и конгресът отива някъде в бъдещето…

Тези от БФС нямат планове да се махат скоро. Само с Бербатов, Марто и Стенли няма да стане. За да се случи промяна трябва и феновете да застанат зад тях.

А до тогава ИК на БФС ще продължи да си работи не по устава и правилата на футболния съюз, а по неговите си правила.

автор:

Симеон Димитров