Тези от БФС май се опитват да се правят на умни

February 12, 2021

За толкова години управление на родния футбол тези от футболната централа не направиха нищо добро за него. Дори напротив. Тоталната некомпетентност и клубна пристрастност на ръководството на БФС, което не иска да се махне и прави всичко възможно да остане колкото се може по-дълго са известни на всички. Както е известно и, че цялото БФС работи срещу най-успешният български клуб в Европа и България… Примери за това има много.

Последният е нежеланието на хората във футболната ни централа да изпратят писмо до УЕФА относно историята на ЦСКА. Защо го правят всички се досещат. Дали възнамеряват да изпратят  писмо до УЕФА, с което да потвърдят, че ЦСКА е правоприемник на фалиралото дружество?… По всичко изглежда, че на този етап отговорът е по- скоро не. Поне това става ясно от казаното днес от изпълнителният директор на Българския футболен съюз Борислав Попов.

Господин директорът каза, че в БФС чакали от УЕФА да ги попитат, а като го направят ще им отговорят “на базата на изпратения от тях въпрос”…. С две думи шефчето си го каза, че нямат никакво намерение да комуникират с УЕФА по тази тема.

Ясно е, че хората от УЕФА не следят какво се случва с всеки клуб в Европа. Съответните футболни федерации го правят и казват на УЕФА. Никой от европейската футболна асоциация няма да вдигне телефона и да попита Попов какво става с ЦСКА… А дори и да го направят според казаното от Борислав Попов, че ще отговорят на базата на изпратения от УЕФА въпрос той спокойно ще си отговори, че ЦСКА са си добре, играят в “А” група и всичко им е наред… Примерно… После в България ще каже, че от УЕФА не са го попитали конкретно за въпросното писмо…

До кога директорът Попов и другите от футболният ни съюз ще се подиграват с ЦСКА, ще вършат неща в техен ущърб и ще се правят на умни? Случаи и примери за това много.

Ясно се виждат клубните пристрастия, комплексите и омразата към ЦСКА на всички във футболния съюз, които са в оставка от над година, но случаите във вреда на ЦСКА вече станаха много.

От УЕФА може и да не са ги попитали, а и едва ли ще го направят, но сега червените фенове ги питат… Кога? Кога тези в БФС ще си свършат работата и ще направят това, което трябва?

И очакват действие възможно най-скоро…

автор:

Симеон Димитров