Според Сираков сините нямат и не са имали политически зависимости…

July 23, 2020

Навремето един ТВ водещ като вземеше някой лев от някой обичаше да казва “имаме новина”… Днес почти всички родни медии родиха “новина”. Отборът от Герена никога не е имал някаква връзка с политици… Нито преди, нито сега, а настоящият Премиер “не помага само” на бившите милиционери… Това е мнението на един от сегашните собственици на сините от покрайнините на София.

Ти да видиш! Това ми звучи малко като геренци “нищо общо с МВР”. Тридесет години го повтарят и вече почти започват да си вярват. Сега надеждата им е и другите да им повярват.

По царско време е ясно кой е бил най-богатия отбор в България. После според сините при “лоия комунизъм” през 49-та година партията ги прави единствения отбор в България със спонсор. Любопитното е, че отбора от Герена фалира и любимата партия създава ДСО Динамо . Със спонсорството от БГ ПОЩИ бъдещите милиционери стават най-богатия отбор в родината ни. Сините фенове наричат Динамо „новият Левски“ и се надяват с ресурсите на пощите любимците им да започнат да стават и първи… На сините не им се получава…

Години след това отново с любезното съдействие на партията сините се сливат със силния милиционерски Спартак и се получава Левски-Спартак. По това време май и сегашния собственик на отбора от Герена е имал милиционерски чин… Може и още да си го има, но както и да е…

След като идва демокрацията милиционерите стават демократи и започват да пишат най-новата си история. В нея естествено сините несретници са силно репресирани от комунистите. Нищо, че въпросните комунисти ги правят най-богатия български клуб… Нищо, че преди комунизма сините имат три титли, а по времето на партията-майка 16.

Вече като “демократи” тези от Герена не скъсват връзките си с ДС и милицията. Неслуччайно повечето шефове на сините от 90-та насам са кадри на ДС.

Днешните изявления на главния акционер на отбора от Подуяне, че сините никога не са били подпомагани от правителството, а държавата не помагала единствено на тях е смешен.

Сираков днес заявяви, че стадиона не бил техен, а им бил даден безвъзмездно, а това не било помощ. Шефе, все още помним как и кой ви даде стадиона безвъзмездно…

При положение, че един друг софииски отбор плаща наем за стадиона си и е задължен да дава огромна за нашенските стандарти сума за реконструкция… Кое не е помощ, след като бившите милиционери ползват базите (стадиона и…) на МВР без да дават и стотинка за това? Не те, а всички данъкоплатци плащат данъците и таксите за кабриото построено… Всички знаем как, а в същото време казват, че нямали нищо общо с МВР и политици… Другия “хит” изказан днес от Сираков е, че “най-вече голяма част от данъкоплатците” също ползвали кабриото… Това, г-н. Сираков, означава ли, че голямата част трябва да плаща вместо вас? Не мисля!

Преди два дни другият акционер заяви, че който даде на сините щял да стане легенда на подуянци… Аз не искам да съм им легенда. Научете се да си плащате най-накрая. Ако не можете спрете да просите милостиня и закривайте милиционерската трупа.

автор:

Симеон Димитров