Синият плач след “дербито” е смешен

December 22, 2020

Сините от Подуяне първо не искаха да изиграят дербито сума ти време. Измисляха си какви ли не причини за това. Накрая нямаше накъде да мърдат и трябваше да изиграят мача… Тогава някак се върнаха в реалността и отново ги обзе страх… Страх, ЦСКА да не ги бие с разлика.

С оглед на състоянието на двата отбора страхът в Подуяне беше напълно оправдан. Реално отборът от крайния квартал на София цяла година се моли на всички власти за милостиня, а на терена изглежда трагично. От своя страна ЦСКА разполага с най-добрите футболисти, а вече и треньор в България… Достатъчно поводи за син страх.

Дербито мина. ЦСКА победи само с 1-0 и сините смениха плоччата. Изведнъж за загубата стана виновен съдията. Това, че армейците им изнесоха безпплатна лекция по футбол не е важно. Това, че първият точен удар във вратата на Бусато дойде в добавеното време на мача при положение, че отборът от крайния квартал от средата на второто полувреме играеше с човек повече също не е важно за сините… Изведнъж виновен е съдията.

Нямало дузпа. При всички положения дузпата беше по-чиста от тази в Разград, но както и да е. Нарушението най-вероятно беше преди или на линията на наказателното поле. Ако трябва да се вгледаме по-детаилно наказателният удар трябваше да се повтори, заради вратаря и няколко сини футболисти, но както и да е. Тиаго джентълментски пропусна и направи “Мама Жаба” герой. Така или иначе това не повлия на това кой ще бъде крайния победител. Повлия единствено на резултата.

А, за искания от Сираков червен картон на Юга… За прегръдка и няколко думи за сантиметри червен картон не се дава, а и в крайна сметка Юга го изгониха. И какво стана? Половин второ полувреме сините не успяха да стигнат до вратата на ЦСКА. Реално в този мач Бусато можеше да отиде да изпие някоя друга бира… Или сок… Или каквото пие.

Сините не трябва да оправдават жалката си продукция на терена със съдията, а шефовете им преди да използват думата безочие да се замислят малко. В този ред на мисли и дрончето е смехория.

Безочие, и това, което пишеше на знаменцето под дрончето е да ти подарят стадиона. Да ти построят сектор и да не дадеш нито стотинка за него. Да не си плащаш данъците за базите и стадиона, а да караш данъкоплатците в България да го правят… Години наред… Цяла година да се молиш на управляващите да ти дадат левове…

Безочие е да си измисляш история и да я лансираш с името на Апостола. Безочие е да получаваш лиценз за сметка на други въпреки дълговете, които имаш… И такива работи…

Всички знаем, че синие мислят, че цяла България им е длъжна и трябва да им помага, но все пак…

И преди собственикът на отборът от бившето пасбище да говори разни глупости за съдии, тирета и тем подобни да си припомни 80-те години преди Спартак какво имаше…

Сини, тирето си го имате много отдавна.

автор:

Симеон Димитров