Сините потъват и само “чудо” може да ги спаси

August 1, 2020

До преди двадесетина дни сините шефове упорито отричаха, че някой им е пращал спонсори. Тити като го питаха вярно ли е той се сърдеше и обясняваше каква марка е отборът от Подуяне и как няма нужда да се праща никой, защото всеки искал да ги спонсорира… Това беше преди. Сега ситуацията малко се промени и се видя, че всъщност никой не иска да дава пари на вековниците щом не е “помолен” да го прави, а закъсалите сини трябва да се оправят като всички останали. Това обаче е нещо ново за тях и никак не им е лесно.

Директорът на вековниците заяви преди два-три дни, че подуянци трябва до 31.7.2020 да намерят 2 милиона и 200 хиляди за да се разплатят с футболистите и служителите на клуба. Иначе ще се стигне до санкция от УЕФА. Колев добави, че “клубът опитва да намери спонсори, но засега изпитва трудности”.

След това директорът Колев най-накрая каза това, което всички знаят, а сините отричат. той заяви, че клубът трябва “да търси рекламодатели, а не както е било досега модел, при който рекламодателите общо взето се появяват тук по заповед от някъде”. С това си изказване директорът Колев направи признанието на века. Каза си го в прав текст, че до този момент винаги са им се пращали спонсори и рекламодатели от горе, а синият мит за “отбора на народа” изтече в канала.

Сините са в ситуация, в каквато не са били и не знаят как да действат. Без “заповед от някъде” те така и не успяха да намерят въпросните 2,2 милиона до вчера. Това пак според директора означава,че УЕФА ще накаже клуба с изваждане от евротурнирите за една или две години.

УЕФА е готова да извади от турнирите закъсалите бивши милиционери, а от БФС казват, че няма проблеми да участват в тото лигата.

Според главните акционери и изпълнителния директор в касата на отбора от Подуяне пари няма. Ами как тогава шефовете на сините смятат да покриват разходите за участието си в тото лигата? Програмата им е такава, че първите кръгове ще са в София, но и тогава ще имат някакви разходи. Като дойде време за гостуване как ще се случи? Сините ще пътуват на стоп? Или ще разчитат на печалба от тотото?

Обявяването на клубът в несъстоятелност не стояло на дневен ред , но ако не се намери някой, който да даде до няколко седмици можело да се случи и това. На този етап нещата отиват натам. Няма спонсори, няма пари…Няма нищо, а Сираков и Тити откакто взеха акциите повече са го ударили на някакви пламенни речи и заучени фрази във верните медии, отколкото на реални действия. От първият си ден на управление акционерите имат някакви решения за решаване на проблемите на закъсалите вековници, но само на теория. Реално те не са наясно какво да правят поради простата причина, че досега винаги им се е давало.

Задълженията на сините растат с часове, а варианта с продажбата на двама-трима футболисти не е някаква дългосрочна опция. При положение, че са отписали Европа за следващите една-две години в най-добрия случай спокойствието им ще бъде не повече от месец.

С две думи ако фенове номер 1 и 2 не решат отново да направят някакво дарение обявяването на несъстоятелност не само, че е на дневен ред, ами е неизбежно. Сините вече си признаха, че винаги им се е давало. Сега само “чудо” може да ги спаси.

В краина сметка винаги идва моментът, в който си плащаш сметката.

автор:

Симеон Димитров