Росен Кирилов стана треньор на отбора на спонсора

March 25, 2021

Новият старши треньор на Футболен клуб централен спортен клуб на армията 1948 АД е Росен Кирилов. Какво ли не правят левовете с някои… Преди време говори едно, а сега е на 180 градуса.

Официалната версия на тренера е, че винаги му е било мечта да работи с талантливи млади български играчи. Щом му помага нека да си я повтаря. Може пък някой ден и той да си повярва.

Много по-лесно щеше да бъде ако треньора Кирилов беше казал познатото клише, че е професионалист и в момента срещу съответната сума защитава цветовете на трупата на спонсора. Няма нищо лошо в това и не виждам причина треньора на авиаторите да се притеснява от нещо.

Всеизвестен факт е, че комплексарите от Б-отбора на агата се опитват да привличат кадри на ЦСКА. Опитите им по този начин да се правят на най-успешния български клуб са известни на всички. Реално обаче сбирщината на спонсора няма нищо общо с червения отбор, а и с този “червен кадър” удариха на камък. Росен Кирилов изкара няколко години в ЦСКА и не беше лош защитник, но като цяло не е човек, който се свързва с червените… Винаги е бил наемник. Точно поради тази причина не разбирам еуфорията на спонсора, че привличал червени легенди… Кирилов за кратко е бил червен, но никога не е бил легенда…

Разликата между наемник и легенда е огромна.

НЕ-СПОРТ