Поредна запомняща се европейска вечер за ЦСКА

August 27, 2021

Уникално! ЦСКА отново предложи една незабравима евровечер, която ще бъде помнена дълго. Армейците заличиха преднина от два гола срещу Виктория Пилзен и влязоха в групите на Лигата на конференциите. Браво армейци! Така правят големите клубове, какъвто без никакво съмнение е и ЦСКА. Евробоецът е на сцената и поакза на всички, че никога не трябва да бъде отписван. Който го направи ще страда… Миналата година страда Брюж, а сега беше ред на Виктория пилзен.

В първия мач чехите с помощта и на съдията победиха с 2-0 и решиха, че са се класирали. Чешките медии ги хвалеха, а всички от града на бирата изразяваха увереност, че техният отбор ще продължи защото ЦСКА не е на тяхното ниво… Е, на реванша в София армейците бяха на друго мнение. Стойчо успя да надъха футболистите в червено и да им вдъхне армейския дух. Преди мача Стойчо Младенов каза, че в София армейците ще изглеждат по различен начин и ще накарат Виктория Пилзен да се съобразява с тях. Така и стана. Всички вярваха, че ще успеят и успяха. В реванша ЦСКА показа почти 100% от качествата си. Чехите отнесоха тройка и си заминаха да си гледат евротурнирите по телевизията, а Тройчо Младенов затвърди прякорът си. Съдията отново беше безобразен, но този път поне не даде на чехите нередовен гол.

От всички играчи донесли толкова много емоции и щастие на червените фенове единствено Кайседо не можа да се впише в цялостната картинка. Нямам представа дали заради пренаниване или нещо друго, но през цялото време не беше на нивото на другите в отбора. Глупаво изкараният червен картон пък беше върха на не дотолкова доброто му представяне. Футболист с качества е, но тази вечер не му се получи.

В крайна сметка ЦСКА показаха как го правят големите. След всяка добра победа в Европа всякакви разбирачи успяват да измислят нещо, с което да омаловажат постижението на армейците. Винаги се случва, не се съмнявам, че и този път ще бъде така, но тези от Делиормана могат да видят как се прави… Как го правят големите и евентуално да си направят изводи защо те не успяха.

ЦСКА е в Европа. Направи го с класа. Направи го както го правят големите. Поне до нова година армейците ще имат евромачове, а с оглед на изтеглените съперници в групата на ЦСКА си мисля, че не е невъзможно на пролет ЦСКА отново да играе евромачове.

Евробоецът се завърна. ЦСКА е там, където е мястото му… Където се чувства най-добре… В Европа. Червена България празнува, а някои други още не вярват какво се случи и се надяват всичко това да е било един лош сън за тях… Ами, не е!

Честито армейци!

автор:

Симеон Димитров