Поредна запомняща се европейска вечер за ЦСКА

Уникално! ЦСКА отново предложи една незабравима евровечер, която ще бъде помнена дълго. Армейците заличиха преднина от два гола срещу Виктория Пилзен и влязоха в групите на Лигата на конференциите. Браво армейци! Така правят големите клубове, какъвто без никакво съмнение е и ЦСКА. Евробоецът е на сцената и поакза на всички, че никога не трябва да бъде отписван. Който го направи ще страда… Миналата година страда Брюж, а сега беше ред на Виктория пилзен.

В първия мач чехите с помощта и на съдията победиха с 2-0 и решиха, че са се класирали. Чешките медии ги хвалеха, а всички от града на бирата изразяваха увереност, че техният отбор ще продължи защото ЦСКА не е на тяхното ниво… Е, на реванша в София армейците бяха на друго мнение. Стойчо успя да надъха футболистите в червено и да им вдъхне армейския дух. Преди мача Стойчо Младенов каза, че в София армейците ще изглеждат по различен начин и ще накарат Виктория Пилзен да се съобразява с тях. Така и стана. Всички вярваха, че ще успеят и успяха. В реванша ЦСКА показа почти 100% от качествата си. Чехите отнесоха тройка и си заминаха да си гледат евротурнирите по телевизията, а Тройчо Младенов затвърди прякорът си. Съдията отново беше безобразен, но този път поне не даде на чехите нередовен гол.

От всички играчи донесли толкова много емоции и щастие на червените фенове единствено Кайседо не можа да се впише в цялостната картинка. Нямам представа дали заради пренаниване или нещо друго, но през цялото време не беше на нивото на другите в отбора. Глупаво изкараният червен картон пък беше върха на не дотолкова доброто му представяне. Футболист с качества е, но тази вечер не му се получи.

В крайна сметка ЦСКА показаха как го правят големите. След всяка добра победа в Европа всякакви разбирачи успяват да измислят нещо, с което да омаловажат постижението на армейците. Винаги се случва, не се съмнявам, че и този път ще бъде така, но тези от Делиормана могат да видят как се прави… Как го правят големите и евентуално да си направят изводи защо те не успяха.

ЦСКА е в Европа. Направи го с класа. Направи го както го правят големите. Поне до нова година армейците ще имат евромачове, а с оглед на изтеглените съперници в групата на ЦСКА си мисля, че не е невъзможно на пролет ЦСКА отново да играе евромачове.

Евробоецът се завърна. ЦСКА е там, където е мястото му… Където се чувства най-добре… В Европа. Червена България празнува, а някои други още не вярват какво се случи и се надяват всичко това да е било един лош сън за тях… Ами, не е!

Честито армейци!

автор:

Симеон Димитров

сподили в социалните мрежи