Подготовката свърши. Чакаме 15.2.

February 2, 2020

ЦСКА загуби и последната си контрола в Испания.  Честно казано след четирите гола в първата контрола за годината на армейците в Турция не очаквах такова нещо в Испания. По принцип резултатите в контролите нямат особено значение. По време на тези подготовки важното е друго. Да се изпробват варианти, да се тренират заучени положения и  някакви такива неща. Всеки казва, че резултатите нямат значение. По-важното е отборът да се подготви за официалните мачове. Съгласен съм с това, но все пак четири загуби и голова разлика 0-11 е малко смущаващо. Аз лично не си спомням такова нещо… Но пък помня подготовки, в които бием наред, а след това в първенството сме кръгла нула…

 Подновяването на тото лигата е след има-няма две седмици. Първия ни мач на 15.02. е срещу така наречените вечни съперници. Дали ще са вечни и докога ще са съперници не се знае. Факт е, че земята под краката им се клати сериозно. Сега е момента „вековниците“ да ги удари 10 по Рихтер. Дали ще се случи зависи само от Крушчич и играчите.

 Откакто Крушчич пое отбора защитата на ЦСКА се превърна в най-стабилната в родната „тото А“ група. И изведнъж 11 гола за четири мача… И нула вкарани… Вярно в контроли, но все пак … Дали има някакъв проблем?  Или пък няма никакъв проблем, подготовката е минала точно по план и всичко е ОК. Шансовете са 50-50.

 Вчера треньорът заяви, че е доволен от подготовката на отбора в Марбея. Според него всичко освен резултатите е било перфектно.

 „Мога да бъда недоволен само от резултата. Играта ни беше на по-добро ниво, в сравнение с предишните мачове. Доволен съм от реакциите на играчите. Имахме и някои моменти през първото полувреме, но нямахме късмет… Мисля, че днес имаше повече положителни неща“ , заяви Крушчич след последната контрола. Добре… Нека всички подкрепим отбора. Да го оставим на спокойствие и да чакаме 15-ти. Все пак това бяха само контроли.

  Моето мнение е, че треньора трябва да остане по-дълго за да покаже какво може.  Прекалено честата смяна не води дългосрочно до нещо много добро. Аз лично  съм оптимист, че лицето на ЦСКА след две седмици ще бъде коренно различно и футболисти, и треньор ще радват феновете. А феновете трябва да са на стадиона за да подкрепят любимия отбор.

 Всички на стадиона…

Автор

Симеон Димитров