“Отбора на народа” май ше го закъса още повече

June 15, 2020

Отборът от “Герена” очевидно ще има доста проблеми след раздялата си с Хубчев и помощниците му. Те явно не се трогват от силните думи на сините шефове за “отбора на народа”, за Апостола и подобни глупости. Явно вече бившия треньор и помощниците му нямат намерение и да опростят част от сумите, които имат да вземат. Вече стана ясно, че Хубчев си иска всичко, което му се полага по договор и дори е готов да даде сините на ФИФА. Стана ясен и “номерът” му с германския паспорт.

Това, обаче не е всичко. Оказа се, че същите претенции имат и помощниците на Хубчев.Те също искат да получат всичко, което им се полага по договор. Помощниците на главния също като него са подписали договорите си с чуждестранните си паспорти. Много “подло” и от тяхна страна… А, и как не се трогват от сълзите на Тити, и не искат да опростят голяма част от това, което им се полага? Така според изнесените в медиите суми Хубчев и помощниците му искат от отбора от Подуяне 720000 лева.

Но и това не е всичко. Днес в “Дневник” излезе новината, че задълженията на сините към НАП се увеличават. Преди седмица новият собственик на джиросаните каза, че задълженията към НАП са 4,4 милиона лева, но се оказа, че към агенцията вече има и 714 хиляди лева текущи задължения.

И какво става? Оказва се, че отбора на всички власти плаща вноската към НАП, но не плаща никакви други осигуровки и данъци. По този начин задълженията се увеличават и вече надхвърлят 5 милиона лева. Тук изниква и някак си логичния въпрос. След като имаш договор за разсрочено плащане на стари задължения, това освобождава ли те от плащането на текущите задължения?

Излиза, че само последните три месеца сините са повишили дълга си с още около милион и половина лева.

Преди няколко години премиерът каза, че който не си плаща данъците трябва да си понесе отговорността и последствията. Какви точно ще са последствията за отбора от Подуяне?

След цялата драма с Хубчев, помощниците му, очакваната раздяла с футболисти, които ще искат обещетение, което ще доведе до още задължения и изнесеното днес от “Дневник” получаването на лиценз от сините другия месец ще е някакъв страшен цирк… Или страшна драма… Или от двете по малко?

автор:

Симеон Димитров