НОВИ ПРАВИЛА В “А” ГРУПА

February 19, 2020

     ВСИЧКИ ФУТБОЛИСТИ НА ОТБОРА ОТ ПОДУЯНЕ ИМАТ ПРАВО ДА ИГРАЯТ С РЪКА В  НАКАЗАТЕЛНОТО ПОЛЕ

Последното „дерби“ отмина. Каквото било-било. Едно нещо, обаче много ме озадъчава. Защо никой не обелва и дума за несвирената дуспа срещу закъсалите. Или пък за лекото и много професионално подпиране от съдията на същия този закъсал отбор от покрайнините на София.

 Да не би в съдийския правилник да има анекс, според който сините от Подуяне имат право да играят с ръка и фал за това да няма? Общите правила на футбола не важат ли за отбора на всички власти? За един приятел питам… А този въпрос го задавам, защото тази ситуация със зетя в последното дерби не е някакъв еденичен случай… Някакъв прецедент…

  През 2018г. Горанов спира топката с ръка след изстрел на Тиаго в очертанията на вратата. Съдийска реакция няма. Било без да иска… Ами то и автоголовете са без да искаш. Защо и тях не ги отменят? Не, че на сините не са им отменяли автогол…Миналата година син футболлист спря с ръка в наказателното поле опасен пас на Пинто… И последва корнер…? В последното „дерби“ зетя изби топката с ръка. Реакция от съдията отново нямаше…  Това са ситуации, за които се сещам на прима виста на подуенци срещу ЦСКА. Ако се разровя и напиша всички подобни ситуации и срещу други отбори ще ми е необходимо много време и страници, но както и да е. Един път грешка, втори път грешка, трети път…. Много станаха тези „грешки“. Ами защо от съдиийската комисия официално не кажат, че фал срещу „отбора на народа“ може да се свири само в централния кръг… И всичко ще си е ОК. Така поне всички ще знаят и няма да има такива проблеми. Или пък всички сини футболисти в наказателното поле да имат право да играят с ръце като вратари.

  В този ред на мисли може към правилата на тото лигата да се добави, и че ако някой защитник си позволи да спре атака на динамовец или му попречи да вкара гол получава жълт картон. Както се случи на Антов.

Така поне всичко ще е ясно и правилата ще се спазват.

Автор:

Симеон Димитров