На 31 март започваме обиграване на отбора за следващите квалификации

March 18, 2021

Поредните квалификации за родните национали се задават на хоризонта. Ясен Петров повика избранниците си, които трябва да се изправят срещу Италия, Швейцария, Северна Ирландия и Литва в европейските квалификации за световното първенство в Катар през 2022 г. В общи линии повиканите са “обичайните заподозрени” с някои малки изключения. Прави впечатление, че Андрей Гълъбинов е сред повиканите, а “звездата” Краев не е.

Гълъбинов все пак играе в Серия А и беше крайно време да стане част от националния. Честно казано не съм го гледал как играе, но като знам как се представяха предишните повикани, а и фактът, че всеки уикенд Гълъбинов се изправя срещу сериозни съперници повиквателната му е добра новина.

От друга страна Краев е оставен извън борда… Най-накрая! Демонстрира самочувствие все едно е някаква световна супер звезда, но пък играта му е на ниво “В” група на България… Само със самочувствие не става. Другия, който също не трябваше да е сред повиканите е Сисиньов, но поради някаква причина продължават да го викат. Да кажеш, че е някаква супер звезда или поне някаква млада надежда да разбереш повиквателната му, но… Не е! “Звездата” от проекта е далеч от двете.

Само преди няколко дни треньорът Петров заяви, че чужденците задушават българските играчи, а сега вместо роден талант вика в националния бразилско ренде… Защо така тренер? В тото лигата е пълно с рендета на нивото на Сисиньов.

Това, което каза Ясен Петров съвсем скоро, и всичко което прави доста си противоречи. Или ако чужденците са новите българчета от проекта на шефа може? Дори да са слаби или на пределна футболна възраст… Как да го разбираме това? Това ли са условията да бъдеш национален селекционер? Вика се който трябва и си взимаш спокойно заплатата.

Националния отбор по футбол стартира квалификациите на 25-ти март. След това играе на 28-ми и 31-ви. Много искам да съм оптимист, но мачове през три дни са мисия невъзможна за 90% от родните футболисти. Като прибавим, че и победите са трудно постижими

Още от сега виждам заглавията “България ще обиграва отборът за следващите квалификации”, и оправданията на футболисти и треньор от сгъстения цикъл. Тези от БФС по стар навик ще кажат, че не играят те и от 1-ви април обиграването на националите за следващите квалификации ще започне.

Много искам да не стане точно така, но с този футболен съюз и с всички, които се съобразяват с волята на шефа можем да очакваме точно това… Още от същото през последните 10 години.

автор:

Симеон Димитров