Напред към 32-ра… или не точно

June 21, 2024

Преди около седмица ЦСКА стартира подготовката за новия сезон. Около месец преди старта на новия шампионат изглежда, че времето в което армейците бяха основен конкурент за титлата и от време на време стряскаха съня на тези от Делиормана, и караха някои рефери да правят чудеса от храброст са безвъзвратно отминали.

Новите шефове на ЦСКА с “европейски манталитет и поведение”, които съответно въведоха е “европейски” принцип на работа естествено обявиха, че целите пред отбора са титла и купа. Всички знаем, че това е нещо, което е задължително да се каже, но май реалностите ще са съвсем други. Седмица след старта на подготовката армейците тръгват да гонят титла и купа с един “трансферен удар” от Пирин, един евентуален от Ботев Враца и от Локо Пловдив, няколко юноши и няколко върнати от наем… Много е любопитно как точно ще изглежда ЦСКА с тези “звездни” попълнения от които единствено Асен Дончев и до някъде Емилио Папазов са показали, че стават. Приказките с “връщането на идентичността на отбора” са много хубави, но на всички е ясно, че така няма да стане… Или по-точно ще стане, но както едни други искат да бъде.

Действията на новите шефове от “фондацията” повече наведат на мисълта, че следващия сезон червените ще са повече като Миньор, сините от Подуяне, пловдивските тимове и разни други подизпълнители, които през годините в определени мачове обиграваха юношите си или брояха мухите по стадиона докато “хегемоните” правят страхотни атаки… Дали пък и в първия мач от първенството, ако не се отожи, армейците няма да излязат с тези момчета в Разград? Това и шпалир в момента не са толкова невероятни.

“Европейското поведение” на новите шефове на армейците е точно толкова притиснително, колкото и факта, че тези, които до скоро не харесваха ЦСКА сега ги хвалят.Един директор на червените раздава прегръдки, друг казва, че ЦСКА е готов да отложи мачът от първия кръг без никой да го е поискал… А това с излъчването на контролите на ЦСКА в сайт, който дори няма желание да изписва правилно името на отбора въобще няма да го коментирам…  Доколко “европейски” ще са настроени червените шефове предстои да видим, но на този етап изглежда, че ще си връзват връзките обърнати с гръб към Делиормана.

Все пак, за да е малко по-оптимистично “обективните” медии обясняват какви страхотни трансфери се очакват на “Армията”… Предстои да видим дали е така. Трансферите се правят с пари, а ако се съди по подготовката в България и някои други знаци на “Армията” ги има, но или са кът или на новия шеф не му се дават много…. Добрата нвина за ЦСКА е, че подизпълнителите винаги успяват да скалъпят бюджета, а даже от време на време и да стигнат до някоя купа.

32-ра или не точно…? Скоро ще се разбере, но на този етап “европейското поведение” на червените шефове създава усещането за второто

автор:

Симеон Димитров