Малките лъвове бият и имат шанс за Евро 2021

October 9, 2020

Младежките ни национали победиха Латвия в двубой от група 5 на квалификациите за Евро 21. С тази победа родните лъвове са трети с 14 точки, а втори са Полша, които са само с две точки повече от България. С тази победа родните малки национали запазват шансове за класиране на европейското догодина. На 13. октомври им предстои мач с Полша в директен спор за второто място, което би ги класирало на шампионата догодина.

Любопитно е как младите лъвчета преди да стигнат големите побеждават. После кръгла нула. Младежите до 21 години през тези квалификации събраха 14 точки… За сравнение техните батковци ще съберат толкова ако вземем всичките им мачове от последните три години… Поне…

Как се случва така, че младите национали бият, а големите падат? При малките има футболисти, които да побеждават, а изведнъж при големите няма…

Едната причина според мен е, че при малките няма такъв “стратег” и “спец” като чичо Гошо. Другата причина е, че проектанта няма апетити към този отбор. В проекта няма футболисти, които да пласира… С две думи при младежите няма далавера, на треньора не се месят мениджъри, взимат се най-добрите в момента, играят и бият…

Ако големите бяха в една група с Русия, Полша, Сърбия и Латвия щяхме да сме отписали квалификациите след третия мач… Чичо Гошо и верните аналитици щяха да кажат, че играем добре, но нямяме късмет, че такъв ни е материалът и трябва много да се работи… Дежурните приказки след всеки мач. Явно единствента надежда за родния футбол е проектанта и цялото БФС да се маха по най-бързия начин. И да не забравят да си вземат треньорчето.

След последната победа на малките лъвове ако евентуално в главите на тези от БФС протича някаква мисъл свързана с българския футбол ще пратят всички под 21 години при младежите. Ясно е, че чичо Гошо няма да ги пусне в предстоящите мачове на големите, а на младежите ще свършат работа. Пък и за младежите този мач е далеч по-важен от този на големите.

На всеки футболен фен в България е ясно, че няма да спре да си къса нервите с националния отбор, но пък си мисля дали не е време и малките национали да получат заслужената им подкрепа… Според мен е.

Все пак малките лъвове играят за България и то с чест. Заслужават подкрепа. Много по-голяма от тази на избранниците на чичо Гошо.

автор:

Симеон Димитров