Кралев отново каза куп празни приказки за “Армията”

March 13, 2021

Министърът Краев отговори на няколко конкретни въпроса за нова “Армия” с едно изречение, което видимо го прави добрия в историята. Министърът хвърля камъкът в градината на ЦСКА и очаква феновете на червените да реагират все едно никога не е лъгал за определени и конкретни неща. С това изказване Министърът явно разчита едни определени сайтове да подхванат темата и да хвърлят не камък, а цяла канара от камъни в градината на ЦСКА… Правят го непрекъснато, защо да не го напраавят и сега?

Лошото за “милеещия за спорта” министър е, че на този етап “обективните” не се представят така. както е очаквал, а феновете на ЦСКА помнят какво прави държавата за да се случат нещата около “Армията” възможно най-бавно.

От “националното обсъждане”, до този момент всички фенове, а и не само, видяха, че държавата прави всичко възможно стартът на строежа на нова “Армия” да се забави възможно най-много. Всички видяхме как две години държавната администрация върши работа, която може да се свърши за два месеца… Видяхме и как за толкова много време държавната фирма, в която се очаква ЦСКА да участва така и не намери време да промени по надлежния ред статута на земята в Панчарево. Случайно? Слабо вероятно.

Министърът напоследък не пропуска да хвърли топката в полето на ЦСКА, но някак удобно пропуска едни други малки “подробности”. Въпросната фирма, в която се очаква ЦСКА да участва извадила ли е разрешение за строеж на стадиона? Какво ще се случи с жалбите на “зелените” пуснати малко след националното обсъждане, които нямат срок за разглеждане? Малко над 300 жалби от “загрижени” за София граждани от това, което видяхме до този момент могат да се ражглеждат около 300 години… Това устройва който трябва, но не и червените.

Държавната фирма дава ли някакви гаранции, че няма да спре строежа под натискана “еколози” или “общественици”? Не за друго, но не е като вече да не сме виждали подобни неща, а и всички знаем кои се въртят около “зелените”… Като към всичко това добавим и вече споменатото забавяне по всякакъв начин не е малко вероятно.

Защо тези от държавната фирма не кажат какви точно са условията по договора с ЦСКА, които държавата предлага. В момента се опитват да изкарат лоши шефовете на ЦСКА, но повече изглежда като дайте ни едни 20 и няколко милиона, а ако ви излъжем повече няма да ни давате…

Приказките от рода ЦСКА не иска са ми малко съмнителни. Не за друго, а защото в последните две години видях, че държавата… или тези, които управляват не искат нещата да се случат.

ЦСКА продължава да е единствения отбор, който плща огромен наем, за да ползва собствените си бази. На едни други им бяха подарени, на други дадени за символичен наем, на трети им се дадоха бая милиони да си направят стадиони…А на ЦСКА?

Случайно ли е това господин министър? Май това ще се окаже риторичен въпрос, защото вашия отговор го знам още от сега… “Всичко зависи от ЦСКА” и “точно да подпишем договор, ама никой не ни потърси”. Нищо чудно тези дни да го видя с огромни заглавия в някои саитове.

Кажете обаче “честно казано”, докога на някои ще се дава всичко безвъзмездно или на безценица, ще им се строят стадиони, трибуни и какво ли още не, а други ще плащат милионни наеми за руини и ще им се пречи всячески да строят дори със собствени средства?

Министърът казва, че всичко за въпросната фирма зависи от ЦСКА. Най-вероятно е прав… Всъщност, със сигурност е прав. Въпросът в случая е в какво точно ще се включи ЦСКА. От червените се искат доста милиони да са 50% от нещо, но другите 50% не дават никакви гаранции за каквото и да е… Дали някой би дал не малко милиони в нещо, което след известно време ще се окаже нищо.

Въпросът за нова “Армия” никога не е стоял на дневен ред. Действията на тези, от които зависи нещата да се случат показват точно това. Министърът естествено не може да каже точно това малко преди избори.

Тези, които тупкат топката толкова време най-накрая трябва да спрат да го правят. Проблемът в момента е, че сърце не им дава. Няма начин омразният червен отбор да прави стадион, а “отборът на народа” дори да си няма козирка, но пък идват избори… Трябва да се тупка топката и червените да са лошите.

Щом се налага ще тупкат топката още малко, а после ще продължат да обещават до следващите избори…

автор:

Симеон Димитров