Колко точно бяха младите при загубата на “хегемона” от туристи?

January 31, 2021

Днес така нареченият от собствените си медии “хегемон” на България загуби в контрола от някакви руски туристи. Това като цяло не е кой знае какво. В контролите резултатите не са най-важното както много обичат да го повтарят. По-интересното в случая и смешното е говоренето на разградчани след мача, и писанията в “обективните” синьо-зелени медии за въпросната контрола… Проектът бил играл с млади, които показали качества. Ако четеш всичко написано ще останеш с впечатлението, че делиорманци са играли с поне осем юноши.

Треньорът на проекта след мача заяви,че днес били заложили на по-млади футболисти, които тепърва ще влизат в първия състав. Опитът с първия отбор за тях бил много ценен…

Признавам си, че не следя много проекта на чичо Киро, но все си мисля, че Моци, Драгош Григоре, Сисиньов, Икоко, Анисе, Баджи Ренан Дос Сантос, Вердон, Недялков, Дяков, Оливейра, Текпетей и Терзиев не са точно младите, за които опитът с първият отбор е много ценен… Ами, от 17 футболисти записани за контролата имаше само 4 млади… Те евентуално ще са като “младия Иванков”, който до около 30 години беше млада звезда. Големият Паро навремето беше казал “до 20 не стане ли футболист, не го чакай”… Това казва всичко за “младите звезди” на разградчани.

Фактът, че във въпросната контрола разградчани направиха само две смени говори друго за контролата. Дамбарамбараускаус иска да печели и сега се оправдава с “младежите”…”Обективните” помагат и подържат мита. За руснаците може и да е било контрола, ама за “хегемона”.

Във всеки случай усърдието на “обективните” да убедят всички как проекта има млади българчета готови да се включат при големите е похвален. Скоро си лансираха една “звезда”, която не знае от коя страна се рита топката за “най-добър прогресиращ млад играч” в последната класация за “Футболист на годината” и това е. Въпросният беше един от тримата млади в мача и ако имаше някаква класация за грешни пасове и неадекватни отигравания щеше да я спечели… Като е “най-добър млад” как така не показа поне едно адеквтно отиграване?

Винаги е хубаво когато се дава шанс на младите. Лошото е, че се лансират точно такива млади. Нищо против тях. Те не са виновни, но нищо чудно и да станат национали, а после се чудим защо националният ни отбор не върви.

“Хегемонът” загуби от Акрон Толиати в контрола… Случва се… Жалкото в случая е начинът по който “обективните” отразяват нещата. Всичко това само показва колко голям е туморът в родния футбол и колко жалки са някои в желанието си да угодят на шефа.

Като кажеш “играхме с млади” се очаква от 17 избрани за мача поне 10-12 да са до 20 годишни… не двама-трима…

Жалка картинка…

автор:

Симеон Димитров