Колкото и да критикуваме националите ще е малко

October 15, 2020

Темата с националноя отбор още е актуална и коментирана. За съжалене не с хубаво. Всъщност какво можеш да кажеш за някой отбор, който в последните 19 мача има една победа.

Ясно е, че треньора и голяма част от националите не стават. Българският национален отбор няма нужда от такива като този с дъвката. Самопровъзгласилият се за “тартор” на отбора може единствено да стои на пистата и да връща изританите топки… И то не всеки път. Ако трябва да се върне някоя топка по-бързо и по-точно трябва някой друг. Този, който щял да става футболист на България не може бързо, а още по-малко точно.

То всъщност така е с по-голямата част от настоящия национален отбор. Просто не стават.

Днес и чичо Венци коментира националните несретници с аромат на Разград. Босът на Славия каза, че много от тях не били пяли химна… Ами кой да го пее? Сисиньов? Или съотборниците му от проекта? Кой…? Те повечето не го знаят. Как да го пеят?

Чичо Венци каза още, че “рано или късно  България ще има нов треньор. Рано или късно в националния отбор ще има подмладяване”. Аз бих допълнил, че рано или късно ще има ново БФС. Рано или късно всички, които по един или друг начин управляват българският футбол ще се махнат. Рано или късно туморът на родния футбол ще бъде отстранен…

И тогава, единствено тогава, родния футбол има шанс да тръгне нагоре. 

автор:

НЕ-СПОРТ