Какъв им е проблемът на смърфовете ?

January 24, 2021

Тези дни собственикът на пловдивското Локо по някаква причина започна отново да се заяжда с треньора на ЦСКА Бруно Акрапович.

Днес по неясна за мен причина в словестната престрелка с Акрапович се включи и един бивш футболен съдия… На него пък какъв му е проблема?

Преди няколкко дни явно търсещи някаква интрига “обективните” попитаха Акрапович какво мисли за нападките на собственика на смърфовете към него. Треньорът на ЦСКА им каза “мoитe рoдитeли ca мe възпитaли oщe кaтo мaлък дa бъдa пoзитивнo нacтрoeн и дa нe бъдa нeгaтивнo нacтрoeн. Aз пaзя дoбри cпoмeни oт прecтoя ми нa “Лaутa”.

Този отговор явно не се хареса на никого и днес в тази простотия се включи и един бивш футболен съдия. Точно съдия в тото лигата да говори за чест, морал, достойнство и подобни е малко, дори много странно, но пък…

Според бившия рефер Акрапович е предател и дезертьор…?

Щеше да е нещо такова ако Бруно Акрапович беше юноша на пловдивското БДЖ, да е израстнал там, да е играл там, да е бил помощник треньор докато вземе лиценз и накрая смърфовете да са го направили старши. Тогава едно такова преместване от Пловдив в София можеше да се приема по друг начин, но все пак…

Сега толкова ли им е трудно на тези от Пловдив да разберат, че Акрапович иска да се развива. На него, а и на всички останали им е ясно, че в Пловдив това е тавана, затова избра ЦСКА. Няма нищо нелогично в изборът му. С ЦСКА има шанс да постигне много повече отколкото с пловдивчани. Просто Акрапович върви нагоре. Примерите за треньори показали качества в средняшки отбори, за които е ясно, че няма как да постигнат нещо повече от някоя купа да преминават в по-големи са много… Клоп, Мауриньо, Брендън Роджърс и много други… Никой обаче не ги нарече предатели.

Реално погледнато това е нормалният ход на нещата. Когато си спортист искаш да печелиш. Точно поради тази причина целта ти е да си в отбори, с които можеш да го направиш. С пловдивчани в най-добрият случай Акрапович най-много може да вземе още някоя купа. С ЦСКА възможностите са му много по-големи… Има го дори варианта да стигне до някое от топ 4 първенствата.

Защо малко преди старта на тото лигата тези от Пловдив опитват да създават евтини интриги само те си знаят. Подобни изцепки нямаше дори когато Акрапович дойде в ЦСКА. Вече не е в Пловдив почти три месеца и изведнъж предател, дезертьор… С нетърпение очаквам следващия, който ще се изкаже по темата “Бруно Акрапович от Пловдив в ЦСКА”. Почти съм сигурен, че няма да чакам много.

Едно е ясно. Преминаването на Акрапович в ЦСКА не е нито предателство, нито дезертьорство. Той просто върви нагоре, а това от Пловдив по негов адрес е… Нека всеки сам за себе си да прецени.

Всъщност това много ми прилича на изказванията на един бивш шеф в ЦСКА, който сега се води футболен анализатор. Той през определено време си прочита една и съща реч как премиерът е готов на секундата да даде на ЦСКА 20 милиона за строежът на нов стадион, а единствената пречка пред това е ръководството на червените… Това обаче е друга тема.

Май тези от Разград са се стреснали и пробват всички варианти… Незнам.

автор:

Симеон Димитров